InstagramKıbrısManşet

Alav cinayetiyle ilgili Mahkemede ortaya çıkan korkunç detaylar

Ayça Alav‘ın, Lefkoşa’da Surlariçi bölgesinde kendisine ait iş yeri içerisinde ölü bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında katil zanlılarına yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 2 kişi dün yeniden Mahkemeye çıkarıldı

Alav’ın ağzını koli bandı ile kapattılar, ölümüne neden oldular

Mahkemede olayın detaylarını anlatan polis, Kamerunlu 2 zanlının, 22 Aralık saat 14.47 sıralarında Lefkoşa’da Surlariçi Vakıf Sokak’ta bavul satış yeri olan Hit Bet isimli iş yerinde iş yeri sahibi Ayça Alav’ın ellerini, ayaklarını emniyet kemeri ve anten kablosu ile arkadan bağladıklarını, ağzını koli bandı ile kapattıklarını ve ölümüne neden olduklarını söyledi.

Polis, zanlıların daha sonra yakınlarda faaliyet gösteren Alav Döviz’e giderek, tespit edilemeyen miktarda döviz ve TL çaldıklarını açıkladı.

Polis, olay yerinden ayrılan katil zanlılarının, tutuklanan 2 zanlının yardımı ile Kıbrıs’ın güneine kaçmak için Ercan Havaalanı yoluna gittiklerini söyledi.

Katil zanlılarını kaçırmak için toplam 150 euro aldılar

Polis, F.L.D’nin 50, S.D’nin ise 100 euro aldığını açıkladı. Polis, zanlıların mahkemeye çıkarılarak, 3 gün tutukluluk emri alındığını, S.H’nin gönüllü ifade verdiğini açıkladı.

Polis, 23 Aralık 2023 tarihinde Alav’a otopsi yapıldığını, ölüm nedeninin ağız burun kapaması, asfiski ve boyunda bası olduğunun tespit edildiğini belirtti. Polis, soruşturma kapsamında birçok kişinin sorgulandığını, 10 kişiden ifade alındığını ve birçok kamera görüntüsü incelendiğini açıkladı. Polis, alınacak başka ifadeler ve incelenecek başka kamera görüntülerinin olduğunu dile getirdi.

Polis, soruşturmanın geniş çaplı sürdüğünü ifade ederek, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.











Başa dön tuşu