InstagramKıbrısManşet

Enver Karakaya: Kıbrıs’ta 1974’ten sonra ilk şehitler bu çocuklar oldu

Şampiyon Melekler‘den Selin Karakaya’nın anne ve babası, doktor, mühendis olacak çocukların şehit olduğunu ifade ederek, anne Ruşen Karakaya, 11 sanık yüzünden Kıbrıs’ta bir neslin yok olduğunu vurguladı

Enver Karakaya: Kıbrıs’ta 1974’ten sonra ilk şehitler bu çocuklar oldu

Adıyaman‘da devam eden davayı yerinde takip eden BugünKıbrıs’tan Emine Yüksel’in haberine göre; baba Enver Karakaya, uyuyan anneleri ve babaları arayıp ‘arkadaşlar otel yıkıldı’ diyen kendisinin olduğunu ve eşi Ruşen Karakaya’ya, ‘merak etme çıkaracağız’ diyenin de kendisi olduğunu belirterek, “Hava aydınlandığında gördüğüm manzara karşısında yine eşimi arayıp ‘umudunu kesme ama işimiz çok zor’ diyen de benim. Enkazın üzerine ilk çıkanlardan biriyim” dedi.

“Kıbrıs’ta 1974’ten sonra ilk şehitler bu çocuklar oldu. Onlar için bir anlam ifade etmiyor olabilir ama belki yargının gözünde bir anlamı olur” diyen Karakaya, ortamı gerenin Bozkurt ailesi olduğunu söyledi.

Karakaya, “Ukala küçük oğlan, gelip burada yapsaydı o ukalalıkları” diyerek, onların tavırları yüzünden tepkilerin avukatlara yöneldiğini belirtti.

Ruşen Karakaya: Bu burada kalmayacak diğer sorumlular da yargılanacak

Anne Ruşen Karakaya, “Selin benim her şeyim, bebeğim, hayatım… Tek gailemiz, tüm hayatımızı onun mutlu olması için adadık, güzel bir geleceği olması için her şeyi yaptık” diyerek, mezar olarak inşa edilen İsias’ta çocukları, öğretmenler ve aileleri kaybettiklerini söyledi.

Kıbrıs’ta bu 11 sanık yüzünden bir neslin yok olduğunu söyleyen anne Karakaya, “Tabii bu burada kalmayacak diğer sorumlular da yargılanacak” dedi.

“Ben saçının teline zarar gelmesin diye sakınırken kum yığının altında can verdi”

Anne Karakaya şöyle devam etti;

“Biz çocuklarımızı spor müsabakasına gönderdik. İyi bir otelde kalmaları için araştırma yaptık, içimize sinmese de buraya karar verdik.

Ben saçının teline zarar gelmesin diye sakınırken kum yığının altında can verdi. 11 sanığın en ağır suçtan yargılanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim çocuklarımız nefes alamadan can verdiler o kum yığınının altında. Türkiye Cumhuriyeti Yargısından adalet istiyoruz.

“Bizim çocuklarımız doktor olacaktı, cerrah olacaktı şehit oldular”

Yarattığınız katil binanın cezasını ödeyeceksiniz. TC yargısı size bu bedeli ödetecek. Bizim çocuklarımız doktor olacaktı, cerrah olacaktı şehit oldular. Şimdi biz onlara Şampiyon Melekler diyoruz.

Biz nefes alamıyoruz, siz de almayın. Bunun cezasını ödeyeceksiniz.”











Başa dön tuşu