InstagramKıbrısManşet

Atlı: Meslektaṣımız uzun süredir hakim olan anlayışın sonucu olarak yabancı bir ülkede tutuklu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe‘nin de eşi olan Avukat Akan Kürşat‘ın İtalya‘da tutuklu bulunduğuna işaret ederek, bunun uzun süredir hakim olan bir anlayışın sonucu olduğunu söyledi

Atlı: Meslektaṣımız uzun süredir hakim olan anlayışın sonucu olarak yabancı bir ülkede tutuklu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı, her ne kadar da “uluslararası hukuku” tamamen görmezden gelen bir siyasi anlayış adada hakim olsa da ve çözüm konusunda iradesini ortaya koyan bir Kıbrıslı Rum liderliği olmasa da çözüm için elinden geleni yapan bir Kıbrıslı Türk liderliğinin; Kıbrıslı Türk toplumunun menfaatleri açısından her zaman faydalı olduğunu gerçeğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Atlı, kuzeydeki Kıbrıslırumlara ait malların satışıyla ilgili işlemler yaptığı gerekçesiyle İtalya’da tutuklu bulunan Akan Kürşat’a işaret ederek, “Bugün meslektaṣımız uzun süredir hakim olan bir anlayışın sonucu olarak yabancı bir ülkede tutuklu. Bu durum ne yazık ki bir çok meslektaşın da başına gelebilirdi” dedi.

“Kıbrıslıtürklerin ‘Türkiye-Yunanistan-Kıbrıs’ üçgeninde özne olmaktan çıktığı siyaseti ellerimizle davet ettik”

“Eşit, egemen diye diye, Kıbrıslıtürklerin ‘Türkiye-Yunanistan-Kıbrıs’ üçgeninde tamamen özne olmaktan çıktığı bir siyaseti kendi ellerimizle davet ettik” diyen Atlı, bugün ne iktidar ne de ana muhaletin Kıbrıslıtürklerin Kıbrıslı olarak haklarını tedarik etmeleri ile ilgili herhangi bir çaba sarf etmediğini vurguladı.

Mine Atlı, “Eğer Türkiye veya KKTC iktidarları Kıbrıslıtürklerin refahı ile ilgili samimi olsaydı, öncelikli olarak Taşınmaz Mal Komisyonu’nun etkili şekilde çalışmasını sağlardı. Kıbrıslıtürklerin Türkiye’ye girişi yasaklandığı gibi artık bazıları da Avrupa’ya giderken de tedirgin olacaktır. Adanın yarısına hapsedilen, kimliği, kültürü yaşam biçimi ve demokratik değerleri tehdit altında bir toplum olduk. 40 yıl çözüm istedik olmadı diyenler, 40 yıllık çözümsüzlük politikasının bizi getirdiği yere bir baksın ve eserleriyle övünsün” dedi.











Başa dön tuşu