InstagramKıbrısManşetSiyaset

Sol Gençlik: Faşizme ve yalnızlaştırılmaya inat geleceğimiz için vicdani reddi seçin

Sol Gençlik, vicdani reddini açıkladığı için hapis cezasıyla karşı karşıya bırakılan Mustafa Hürben‘e dayanışma bildirerek, bu meselenin sadece Mustafa Hürben’in sorunu olmadığını, mantıklı düşünebilen her insanın sorunu olduğunu belirtti

Sol Gençlik: Askerlik, ısrarla dayatılan hatta temel göç nedeni olan bir yükümlülük halini aldı

Sol Gençlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, herkesin bu adanın insanları olarak savaşın yankıları altında bu günlere geldiği belirtilerek, askerliğin ısrarla dayatılan hatta temel göç nedeni olan bir yükümlülük halini aldığı söylendi.

“ABD ve Birleşik Kırallık’ın silah pazarının bir devamını sağlayan bu sistem ya değişmelidir yada değiştirilmelidir” denilen açıklamada, şöyle devam edildi;

“Faşizme ve yalnızlaştırılmaya inat geleceğimiz için vicdani reddi seçin”

“Arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, çocuklarımızın ve sevdiklerinizin bir suçlu gibi hapse girmelerine daha fazla sessiz kalamayız.

60 yıl önce adadaki toplumları ayıran bu silah tüccarlığı sistemine ne kadar daha boyun eğeceğiz. Her an patlamamış mühimmatların narenciye bahçelerinden çıkabileceği bir düzen midir hayallerimizdeki?

Bu mesele sadece Mustafa’nın sorunu değil mantıklı düşünebilen her insanın da aynı zamanda sorunudur. Denizlerimizde ve yakın bölgelerde yaşananlar burası için önemli bir ders olmalıdır. Faşizme ve yalnızlaştırılmaya inat geleceğimiz için vicdani reddi seçin”











Başa dön tuşu