InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Bakan olduktan sonra mal varlığında önemli bir artış olan tek isim Arıklı değil

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis Başkanı Zorlu Töre‘nin, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘ya mal varlığındaki değişiklikleri Meclis’e bildirmesi gerektiğini söylediğini ifade ederek, Arıklı’nın bunu yapsa bile bugüne kadar işlediği suçu ortadan kaldırmayacağını vurguladı

Özersay: Arıklı yasaya göre suç işlediğini kabul eder şekilde bir açıklama yaptı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın yasaya göre suç işlediğini kabul eder şekilde bir açıklama yaptığını belirterek, açıklamasıyla söylenilen her şeyin doğru olduğunu da bizzat kabul ettiğini söyledi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin, Arıklı ile görüştüğünü ve mal varlığındaki bu değişiklikleri Meclis’e bildirmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Özersay, ” Tabi bunu yapsa da bugüne kadar işlediği suçu ortadan kaldırmaz” dedi.

“Bir gün konuştuk ve bitti diye düşünmeyin sakın!”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“MALİYE BAKANI’NA ÇAĞRI YAPIYORUM!

Bir gün konuştuk ve bitti diye düşünmeyin sakın!

Gayrimeşru hükümetin Ulaştırma Bakanı sayın Erhan Arıklı yasaya göre suç işlediğini kabul eder şekilde bir açıklama yaptı. Üstelik açıklamasıyla SÖYLEDİĞİMİZ HER ŞEYİN DOĞRU OLDUĞUNU bizzat bu açıklamasıyla Kabul etti.

Biz Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre’ye bu konuda çağrı yapmıştık.

Dün sayın Töre ile telefonda görüştüm, sayın Arıklı ile görüştüğünü ve kendisine mal varlığındaki bu değişiklikleri Meclis’e bildirmesi gerektiğini söylemiş. Tabi bunu yapsa da bugüne kadar işlediği suçu ortadan kaldırmaz. Şimdi hem yasaya aykırı davranılarak işlenen bu suçla ilgili bir adım atılması, hem de kamuoyuna duyurulan mal beyanındaki soru işaretlerinin giderilmesi gerekir.

“Anayasa’ya göre Bakanlar resmi görevleri dışında başka bir iş yapamazlar”

Anayasa’ya göre Bakanlar resmi görevleri dışında başka bir iş yapamazlar. Sayın Arıklı’nın bu şirketlerle bağı tam olarak nedir? Bir Bakan olarak Anayasaya aykırı olarak iş mi yapmaktadır? Açıklamasında bizzat kendisi bunu söylemektedir.

Açıklamasında kendi mal varlığının parçası olarak Erhan bey şirketlerden ve cirolarından bahsediyor. Vergi uzmanları tarafından yapılan açıklamaların da gösterdiği üzere belirtilen bu gelirlerin hem gelir vergisi, hem de kurumlar vergisi boyutları vardır. Buradan Maliye Bakanı’na çağrı yapıyorum:

“Duman çıktıkça ateş de görülecektir. Az sabır!”

Sayın Arıklı veya şirketi bu gelirlerini Maliye’ye de beyan etmiş miydi?

Sayın Arıklı’nın açıkladığı bu rakamlara uygun olarak gelir yahut kurumlar vergisi alındı mı? Alınmadıysa ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Yasaya göre Meclis Başkanlığı eğer yeni bir mal beyanı yapılırsa önceki ile yenisini karşılaştırmak ve incelemek yükümlülüğü altındadır.

Bu konudaki hassasiyetimizi sayın Töre ile de paylaştım. Biz bunun takipçisi olacağız.

Tabi yeri gelmişken söyleyelim, bu gayrimeşru hükümette Bakan olduktan sonra heybesini dolduran, mal varlığında önemli bir artış meydana gelen tek isim Erhan bey değildir, duman çıktıkça ateş de görülecektir. Az sabır!!!”











Başa dön tuşu