EkonomiInstagramKıbrısManşet

Baybora: Piyasadaki fırsatçılar, vatandaşın fahiş fiyatlarla alım gücünü daha fazla azaltıyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, yüksek enflasyonun yarattığı gelir adaletsizliğinin her geçen gün arttığını ve piyasadaki fırsatçıların denetimsizlikten dolayı vatandaşın fahiş fiyatlarla alım gücünü daha fazla azalttığını söyleyerek, bu kısır döngü karşısında hükümetin seyirci olarak durduğunu belirtti

Baybora: Toplumun büyük bir bölümü zamlar ve enflasyon karşısında fakirleşti

Yazılı açıklama yapan Baybora, ülkede her geçen gün artan ekonomik krize bağlı olarak, toplumun büyük bir bölümünün zamlar ve enflasyon karşısında fakirleştiğini ve alım gücünün azaldığını söyledi.

Son belirlenen hayat pahalılığı artışının ve yeni asgari ücret mutabakatının daha imzalarının kurumadan piyasadaki işletmelerin mal hizmet fiyatlarını denetimsizlik ve caydırıcı cezaların eksikliğinden dolayı insafsızca artırmaya başladığını belirterek, “Ülkemiz ücret fiyat sarmalına girmiştir” dedi.

“Bu kısır döngü karşısında UBP /DP/YDP Hükümeti seyirci olarak duruyor”

Açıklamanın devamı şu şekilde;

“Çalışanlara hayat pahalılığı karşısında yapılan maaş düzenlemesi ve asgari ücretin artması karşısında, piyasada buna bağlı olarak mal ve hizmetlerdeki fiyatların beraberinde artmasını getiriyor.

Ücret fiyat sarmalının yarattığı kısır döngü karşısında UBP /DP/YDP Hükümeti seyirci olarak duruyor.

“Hükümet acil olarak tüm piyasayı denetleyerek caydırıcı cezalar uygulamalı”

Yüksek enflasyonun yarattığı gelir adaletsizliği her geçen gün artarken piyasadaki fırsatçılar denetimsizlikten dolayı, vatandaşın fahiş fiyatlarla alım gücünü daha fazla azaltıyor.

Hükümetin acil olarak yüksek enflasyon karşısında politikalar üretmesi ve özelde marketleri genelde tüm piyasayı denetleyerek caydırıcı cezalar uygulaması gerekmektedir”











Başa dön tuşu