InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Arıklı yalan söylüyor; T izinleri iptal edilmedi, 15 gündür adım yok!


Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, T izinleri hakkında “Sıra YDP’ye gelince kıyametler kopuyor” diyen Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya sert çıktı, Arıklı’nın bahsettiği T izinlerinin verildiği akraba, yandaş listesini sıraladı

Özersay: “Sıra aileme, akrabalarıma, yakınlarıma gelince kıyametler kopuyor” deseydiniz daha doğru olurdu

Sosyal medya hesabından “Ayıptır, ayıp” diyerek paylaşım yapan Özersay, Arıklı’nın kendi partililerinin ve halkın aklıyla alay etmeye çalıştığını, ailesine, hısım ve akrabalarına çektiği kıyakları da konu dğeiştirip unutturmaya çalıştığını vurguladı.

Özersay, “Sıra YDP’ye gelince kıyamet kopuyormuş. ‘Sıra aileme, akrabalarıma, yakınlarıma gelince kıyametler kopuyor’ deseydiniz daha doğru olurdu değil mi?” diye sordu ve Arıklı’nın dağıttığı T izinlerinin sahiplerini şöyle sıraladı;

-ablanın damadına 15 kiralık izni;
-kardeşinin kızına 20 kiralık izni;
-diğer abinin oğlunun damadına T izni;
-abinin gelinine T izni;
-abinin torununa T izni VERDİN!

“Arıklı yalan söylüyor; iptal edilmedi, 15 gündür adım yok!”

Arıklı’nın üstelik halka yalan da söylediğini belirten Özersay, Arıklı’nın “Bu izinleri durdurdum. Bir daha incelenmek üzere geri çektim” sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Özersay, “Bir kere yasaya göre (50/2000 Yasası) Bakan olarak böyle bir yetkin yok. Bu açıklamayı yapmanızın üzerinden 15 gün geçti henüz atılan bir adım yok. İptal yok; hısım akrabaya ve partililere dağıtılan bu izinler hala iptal edilmedi ve geçerli” dedi.

YDP’li vekillere de leblebi gibi T izinleri dağıtılmış

Arıklı’ya, “Partizanlık yapmayı haklı göstermeye, normalleştirmeye çalışma” diye seslenen Özersay, YDP’li siyasilere verilen T izinlerini de şu şekilde sıraladı;

– YDP milletvekili adayına 5 turistik izni,
– YDP örgütü başkanına 10 kiralık izni,
– YDP eski ilçe başkanına 10 adet kiralık izni,
– YDP eski gençlik kolları başkanına 10 kiralık izni
– YDP milletvekilinin sekreterine 10 kiralık izni
– YDP İlçe yönetim kurulu as başkanının babasına 10 adet kiralık izni

“Olayı çarpıtıp kıyak dağıtımı şeklinde verdiğin izinleri gargaraya getirip cebe atmaya çalışıyorsun”

“Açık açık, çatır çatır haksızlık yaptınız, akrabalarınıza kıyak çektiniz, partizanlık yaptınız ve kamuoyunda deşifre olunca geri adım atar gibi yaptınız” diyen Özersay, Arıklı’nın şimdi de olayı çarpıtıp kıyak dağıtımı şeklinde verdiği izinleri gargaraya getirip cebe atmaya çalıştığını belirtti.

Özersay, “Şimdi kamuoyuna yaptığınız açıklamaya uygun olarak kıyak dağıtımı şeklindeki bu izinleri iptal edecek misiniz etmeyecek misiniz? Yoksa ortaklarınız olan UBP ve DP’ye de bu izinlerden verip, onların partililerine de dağıtıp bu partizanlığı ve kıyak dağıtımını iş birliği ile birlikte mi yapacaksınız? Gözümüz üzerinizdedir” dedi.











Başa dön tuşu