InstagramKıbrısManşetSiyaset

Atlı: Mustafa 3 gün boyunca ülkeye faydalı olacak birçok araştırma yapabilirdi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, vicdani retçi Mustafa Hürben’in jeofizik mühendisi olduğunu hatırlattı ve kimseye yararı olmayan “3 günlük cezaevi” cezası yerine ülkeye faydalı araştırmalar yapmakla “cezalandırılabileceğini” kaydetti

Atlı: Mustafa 3 gün boyunca ülkeye faydalı olacak birçok araştırma yapabilirdi

Vicdan-i retçi Mustafa Hürben için bugün Meclis önünde yapılan “cezaevine uğurlama” eylemine katılan Mine Atlı, burada yaptığı konuşmada çok karanlık bir güne tanıklık ettiklerini belirterek, polis tarafından tutuklanarak cezaevine götürülen Hürben’in bir jeofizik mühendisi olduğunu hatırlattı.

Mine Atlı, “Mustafa bugün 3 gün cezaevine gönderilmek yerine bir kamu görevi ile görevlendirilebilir ve 3 gün boyunca depremle ilgili tetkikler yapabilirdi, madenlerimiz ve su kaynaklarımızla ilgili çalışmalar yapabilirdi. Ama hiç kimseye fayda etmeyen bir sonuçla karşı karşıyayız” dedi.

“Vicdani ret insan hakkıdır, kimseye zorla ‘askersin’ denilemez”

Meclis’in bugün itibariyle bir araya gelip yasal düzenlemeyi acilen yapması gerektiğini kaydeden Mine Atlı, gençlerin bu çağda böyle bir “suçtan” itham edilmesinin, özgürlüklerinden mahrum bırakılmasının kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Mine Atlı, “Çok üzgünüz, Mustafa arkadaşımız bu mücadelenin bedelini 3 gün cezaevinde kalmakla ödeyecek. Asker olmak isteyen elbette olsun ama vicdani ret insan hakkıdır, bir insanın eline silah verip zorla ‘sen askersin’ denilemez” dedi.

TDP Basın Bürosu











Başa dön tuşu