InstagramKıbrısManşetYaşam

KESÇH: Karma evlilik çocukları mevcut statükoyu değil, ‘tek Kıbrıs’ı istiyor

Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi, Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki EDEK partisinin sadece Kıbrıslıtürkleri değil tüm Kıbrıslıları etkileyen karma evlilik sorunu ve karma evlilik çocukları hakkında yaptığı açıklamaya tepki göstererek, karma evlilik çocuklarının ellerinde olmayan siyasi sebepler nedeniyle ötekileştirilmesini istemediklerini belirtti

Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi: Bu insani sorunun daha fazla politize edilmesini istemiyoruz

Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi tarafından yapılan açıklamada, bu hassas konuya yabancı ebeveynlerin siyasi statüsünün karıştırılmasını insanlık dışı olarak gördükleri belirtilerek, bu insani sorunun daha fazla politize edilmesini ve karma evlilik çocuklarının ellerinde olmayan siyasi sebepler nedeniyle ötekileştirilmesini istemedikleri vurgulandı.

“Biz bu sorunun ayırıcı değil çözümünün tüm Kıbrıs ve Kıbrıslılar için birleştirici olmasını istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz” denilen açıklamada, sorunun çözümünün; tüm Kıbrıslıların Kıbrıs Cumhuriyeti‘ne ve Kıbrıs sorununun çözümüne daha da yakınlaşmasına yardımcı olacağına inandıkları söylendi.

“Karma evlilik çocukları hakkında yaptığı bu insanlık dışı açıklamayı üzülerek öğrendik”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Karma evlilik sorununu ilk kez gündeme getiren örgüt olan Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi olarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren EDEK partisinin sadece Kıbrıslıtürkleri değil Kıbrıslırumları ve tüm Kıbrıslıları etkileyen ve etkileyebilecek olan karma evlilik sorunu ve karma evlilik çocukları hakkında yaptığı bu insanlık dışı açıklamayı üzülerek öğrendik.

Örgütümüz, her zaman Kıbrıs Cumhuriyeti ile barış ve uzlaşı ortamı yaratılarak, diplomatik görüşmeler ile bu sorunu belirli kriterlerle çözmeyi hedefledik. Karma evlilik sorununun belirli bir yasal temele oturtulmasının, ortak bir yasal çerçeve oluşturulmasının Kıbrıslıtürkleri Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ve tüm Kıbrıslıları Kıbrıs sorununun çözülmesine bir adım daha da yakınlaştıracağını vurguladık.

“Yabancı ebeveynlerin siyasi statüsünün karıştırılmasını insanlık dışı olarak görüyoruz”

Bu hassas konuda yabancı ebeveynlerin siyasi statüsünün karıştırılmasını insanlık dışı olarak görüyoruz. Bu insani sorunun daha fazla politize edilmesini istemiyoruz ve karma evlilik çocuklarının ellerinde olmayan siyasi sebepler nedeniyle ötekileştirilmesini istemiyoruz.

“Karma evlilik çocukları mevcut statükoyu değil ‘tek Kıbrıs’ı istiyor”

Siyasi sebeplerden dolayı ötekileştireceğiniz kişiler olacaksa eğer, karma evlilik sorunu olan çocuklar yerine, hala mevcut statükoyu ve adanın bölünmüşlüğünü korumaya çalışan; ancak ‘tamamen Kıbrıslı’ olduğu için arka ceplerinde Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı taşıyan siyasiler olsun. Çünkü karma evlilik çocukları mevcut statükoyu değil, ‘tek Kıbrıs’ı istiyor.

Karma evlilik sorununun çözümü için diplomatik görüşmelere açık olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Karma evlilik sorunu yüzünden yayılan dezenformasyonlardan dolayı bu şekilde tepkilerin olduğunu düşünüyoruz. Biz bu sorunun ayırıcı değil, çözümünün tüm Kıbrıs ve Kıbrıslılar için birleştirici olmasını istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Bu sorunun çözümü, tüm Kıbrıslıların Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ve Kıbrıs sorununun çözümüne daha da yakınlaşmasına yardımcı olacağına inanıyoruz”











Başa dön tuşu