InstagramKıbrısManşetSiyaset

Baybora: Tarikatlara ve gerici tüm faaliyetlere karşı mücadelemiz sürecek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, Özgür Gazete‘nin dünkü manşetine işaret ederek, Şehir Planlama Dairesi‘ne yapılan yasa dışı ilahiyat koleji projesi baskısına karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı

Baybora: Kıbrıs Türk toplumunun ilerici ve aydınlık yüzleri ses vererek mücadele edecek

Mayıs TV‘de Meltem Sakin’in sunduğu “Mayıs Manşet” programına katılan Baybora, UBP/DP/YDP Hükümetinin yasa ve tüzük tanımaz uygulamalarının her geçen gün arttığını dile getirdi.

Özgür Gazete‘nin dünkü manşetine atıfta bulunan Baybora, Mağusa‘da ilâhiyat koleji yapımı için devredilen arazinin, hükümet tarafından proje onayı için ilgili daireye yasa dışı bir şekilde baskı yapılmasına duyarsız kalamayacaklarını belirtti.

Baybora, Kıbrıs Türk toplumunun ilerici ve aydınlık yüzlerinin bu konuda ses vererek mücadele edeceklerini vurguladı.

“Ülkede yasa ve tüzükler göz ardı edilerek yasadışı uygulamalar hayata geçirilmeye çalışılıyor”

Baybora, Türkiye Cumhuriyeti’nde sünni İslamiyet’in siyasallaştırılarak devlet politikası haline geldiğini söyleyerek, AKP Hükümetinin bu politikaları UBP/DP/YDP Hükümeti aracılığıyla ülkede de uygulamak için dayatma yaptığını ifade etti.

Ülkede tarikatların kol gezdiğini Kıbrıs’ın kendine özgün seküler yaşam tarzının dönüştürülmesiyle ilgili sürekli politikalar üretildiğini vurgulayan Barbora, Kur’an kursları ve ilahiyat koleji ile başlayan sürecin merdiven altı kurslarla devam ettiğini ve ülkenin; tarikatların kol gezdiği bir coğrafya haline getirildiğini kaydetti.

Tüm bunların yeni olmadığını, tarikatların faaliyetlerini günden güne artırdığını ve ülkenin içinde bulunduğu tehlikenin bir an önce görülmesi gerektiğini belirten Baybora, KTÖS olarak tarikatlara ve gerici tüm faaliyetlere karşı mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Anayola 30 adım mesafede ilahiyat kolejinin onayı için Şehir Planlamaya siyasi baskı!











Başa dön tuşu