InstagramKıbrısManşetSiyaset

Görüşmelerde, Gençlik Örgütü’nün talep ve projeleri de sundu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefke İlçe Örgütü ve TDP Lefke Gençlik Örgütü, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Lefke Kaymakamı Sadi Güneş‘i ziyaret etti, gençlik örgütünün talep ve projelerini sundu

TDP Lefke örgütlerinden Kaya ve Güneş’e ziyaret

TDP Lefke İlçe Örgütü’nden Başkan Turgut Reis Karabetça, Hasan Özadalı ve Mustafa Cebeci ile Lefke Gençlik Örgütü Başkanı İnci Tanem Karadayı’nın katıldığı ziyaretlerde, güncel konular ve bölgedeki tarımsal, sosyal ve ekonomik durum hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Görüşmeler sırasında gençlik örgütünün hazırladığı proje ve önerileri Başkan Aziz Kaya’ya sunan Karadayı, bunların hayata geçirilmesi konusunda ısrarcı olacaklarını belirtti.

Lefke’nin ilçe olarak ilan edilmesinden sonraki sürecin de konuşulduğu ziyaretlerde, buna rağmen ilçeye yapılmayan atamalar ve oluşturulmayab kamu daireleri nedeniyle yaşanılan sıkıntılar aktarıldı.

Kaymakam Güneş söz verdi: Dilekçeyi ilgili yerlere ulaştıracağım

Ulaşım sıkıntısının da yaşandığı bölgede, otobüs duraklarının bakımsızlığı ve Karayolları Dairesi’nin ilgisizliğine dikkat çeken TDP örgütleri, kooperatifleşme üzerinde de durarak, bunun bölgesel önemine işaret etti.

TDP ayrıca; otobüs durakları ve yolların bakımsız haliyle ilgili Kaymakamlığa bir dilekçe sunacaklarını da belirtti.

Kaymakam Güneş, dilekçenin ilgili yerlere ulaştırılması konusunda söz verdi.

TDP Gençlik Örgütü’nün öneri ve talepleri şöyle;

1-) Gemikonağı kordonboyu ( Ecevit Cad.)

Lefke bölgemizin gençlerinin en çok zaman geçirdiği bu alanı geliştirmeyi ve özenli bir şekilde bakılmasını talep ediyoruz. Bu konudaki talebimiz Ecevit caddesi üzerinde bulunan kordonboyunun zenginleştirilmesini ve küçük büfe,kafe tarzı sosyalleşebilecek yerlerin belediye adı altında artırılmasını talep ediyoruz…

2-) Lefke Halkına yönelik etkinliklerin artırılması

3-) Belediye Gençlik meclisinin açılması

Lefke belediye gençlik meclisinin açılması, etkinliklerimiz için ve gençlerimizin sosyalleşebilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için önemlidir bu nedenle Lefke belediye gençlik belediyesini talep ediyoruz.

4-) Lefke belediye kreşi-etüt

Vasıf Palas’ın halkın çocuklarına özel kreş veya etüt talep ediyoruz ve bu işletmedeki personellerin okul öncesi bölümünden veya alanında öğretmenlik okuyan kişilerin gönüllü olarak çalışmasını talep ediyoruz











Başa dön tuşu