InstagramKıbrısManşetSiyaset

İzcan: Önlemler paketi bir lütuf olarak değerlendirilmemeli

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Cumhuriyeti‘nin, Kıbrıslıtürklere yönelik hazırladığı önlemler paketinin, ileriye doğru atılmış bir adım olduğunu söyledi

İzcan: Önlemler paketi bir lütuf olarak değerlendirilmemeli

Yazılı açıklama yapan İzcan, Kıbrıs Türk toplumunun, Kıbrıs Cumhutiyeti’nin eşit kurucu ortağı olduğunu söyleyerek, önlemler paketinin bir lütuf olarak değerlendirilmemesini istedi.

BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi olarak Kıbrıs’ı ziyaret edecek olan Maria Angela Holgui’nin ülkeye ziyaretiyle, Kıbrıs sorununda bir hareketliliğin beklendiğini dile getiren İzcan, “Taraflara çağrımız samimi ve içten davranarak, sürece katkı koymalarıdır “ dedi.

“İki ayrı devlet gibi ayrılıkçı tezler peşinde koşarak, süreç berhava edilmemeli”

Kıbrıs sorununun çözümünün BM kararları çerçevesinde, federal bir çözüm olacağını belirten İzcan, iki ayrı devlet gibi ayrılıkçı tezler peşinde koşarak, sürecin berhava edilmemesini istedi.

Kıbrıs Türk toplumunun zor koşullar altında yaşayarak, yok oluş sürecine girdiğini dile getiren İzcan, kurtuluşun barış ve özgürlükte olduğunu, statükonun çözüm olamayacağını herkesin anlaması gerektiğini vurguladı.











Başa dön tuşu