InstagramKıbrısManşetSiyaset

DAÜSEN: Verileri gizleyen Rektöre hatırlatırız; hiçbir makam kalıcı ve “garanti” değildir

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜSEN), Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Erdal Özcenk ve Rektör Hasan Kılıç‘ın gerçek verileri gizlediğini söyleyerek, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘na da istatistik alamadığı için şikayet ettiği VYK Kurulu’nu ve Başkanını hükümetinin göreve getirdiğini hatırlattı

DAÜSEN: DAÜ yönetilemiyor, belirsizlik ve kaos içinde sürükleniyor

Yazılı açıklama yapan sendika yönetimi, DAÜ’nün yönetilemediğini, belirsizliğin ve kaosun içinde sürüklendiğini söyleyerek üniversitenin, sorunlarına çözüm olacak bir yönetim becerisi gösteremediğini kaydett.

Yıllardır, aylardır önlem alamayan Vakıf Yöneticiler Kurulu ve Rektörlüğün, çözüm önerileri dahi üretmekten uzak bir halde üniversiteye çok uzun süreler kaybettirdiğine dikkat çekilen açıklamada, bu yönetim beceriksizliğinden dolayı üniversitenin kapsamlı bir çözüm planını paydaşların uzlaşısıyla hayata geçiremediğini vurgulandı.

Açıklamada, “Bugün bir ay daha tamamlanırken üniversite yine belirsizlik içinde, hukuk dışında sürüklenmeye devam ediyor. Maaşlar, yine ‘iç borçlanma’ adı altında eksik ödeniyor” denildi.

“Çavuşoğlu hatırlatırız; istatistik alamadığını söylediği VYK Kurulu’nu ve Başkanını kendileri göreve getiriyor”

Açıklama şöyle devam etti;

“Eğitim Bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu 8 aydır DAÜ’den istatistik istediğini ancak halen alamadığını söylüyor.

Sayın Eğitim Bakanı’na bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; Vakıf Yöneticiler Kurulu’nu ve Başkanını, mensubu olduğu hükümetler göreve getiriyor. 8 aydır hiç bir iş yaptırtamayan ve verileri alamayan kendileridir.

4 yıl boyunca üniversite bir krizin içinde sürüklendi ancak hükümet, Vakıf Yöneticiler Kurulu ve Rektörlük çözüm adına hiç bir şey yapmadı ve üniversite hala daha sürüklenmeye devam ediyor.

“Gerçek veriler ve bilgiler gizleniyor”

Hala daha gerçek veriler ve bilgiler, Üniversite Yönetim Kurulu’ndan ve Senato’dan gizlenmektedir. Rektörlük, ÜYK ve Senato’yu süreçlerin dışında tutmaya çalışmaktadır.

Vakıf Yöneticiler Kurulu ve Başkanı Sayın Dr. Erdal Özcenk yerel ve geleneksel siyasi ‘hassasiyetleri’ korumak için akademik personelin özlük haklarını çiğnemeye hazır bir görüntü çizmektedir.

Sayın Rektör Prof. Dr. Hasan Kılıç ise süreçleri uzaktan izlemekte, neredeyse hiçbir konuda taraf olmamakta ve özellikle akademik personelin haklarına saldırı niteliğindeki öneri ve tavırlara seyirci kalmaktadır.

“Rektöre hatırlatırız; Hiçbir makam kalıcı ve ‘garanti’ değildir”

Sayın Rektöre, durumu idare etmek için akademik personelin haksızlığa uğratılmasına izin verdikleri noktada artık geriye dönülmeyecek bir yola gireceklerini hatırlatmak isteriz. Hiçbir makam kalıcı ve ‘garanti’ değildir.

DAÜ-SEN, makul ve adil olmayan, iş barışını bozacak bir sürece destek olmayacak ve kararlılıkla karşı gelecektir.

Üniversiteyi belirsizlik ve kaos içerisinde sürüklemek yerine, halen bütünlüklü, hukuk ve adalet çerçevesinde bir çözüm mümkündür”











Başa dön tuşu