InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özkızan: Baraka Kültür Merkezi hiçbir yerden fon veya sponsorluk almıyor

Bağımsızlık Yolu Omorfo Bölge Sorumlusu Celal Özkızan, Baraka Kültür Merkezi’nin 2001 yılından beri faaliyet yürüten, 23 yıllık aktif bir şekilde pek çok alanda mücadele veren demokratik kitle örgütü olduğunu söyledi ve Baraka’nın her üretiminde ciddi bir emek harcandığını, bu emeği de gönüllü bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti

Özkızan: Baraka Kültür Merkezi hiçbir yerden fon veya sponsorluk almıyor

Emeğin Gündemi programına katılan Özkızan, Baraka Kültür Merkezi’nin 2001 yılından beri faaliyet yürüten, 23 yıllık aktif bir şekilde pek çok alanda mücadele veren demokratik kitle örgütü olduğunu söyleyerek Baraka’nın sokakta verdiği mücadele ve eylemleri dışında kültürel alanda, tiyatro, sinema, müzik, eğitim, çocuk hakları, bilim, fikirsel yayın konusunda da yıllardır aktif bir şekilde ürettiğini belirtti.

Özkızan, Baraka Kültür Merkezi’nin her üretiminde ciddi bir emek harcandığını, bu emeği de gönüllü bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Ülkemizde uzun yıllardır fonculuk kültürünün olduğunu, elçilikten veya AB’den fonlar alındığını, son dönemlerde de ciddi şekilde artış görüldüğünü belirten Özkızan, Baraka Kültür Merkezi’nin ise hiçbir yerden fon veya sponsor almadan gönüllü emek ve dayanışmayla tüm aktivitelerini yürüttüğünü vurguladı.

“Baraka Kültür Merkezi pek çok alanda kendi kaynaklarıyla mücadele yürütüyor”

Baraka Kültür Merkezi’nin fikirsel yayın yaptığı Argasdi Dergisi’nden bahseden Özkızan, 72. Sayısının geçtiğimiz günlerde yayınlandığını belirtti.

Argasdi Dergisi’nin ülkemizdeki 3-4 adet gazeteyi düşünmezsek uzun süre ve düzenli olarak çıkan bir yayın organı olduğunu söyleyen Özkızan, Baraka Kültür Merkezi’nin de tamamıyla kendi kaynaklarıyla bu dergiyi hazırladığını ve basımını yaptığını anlattı.

“Bir toplum entelektüel olarak geliştikçe de dönüşür”

Özkızan, Argasdi Dergisi’nin en kıymetli boyutunun yazarlarını, katkı koyanlarını ve okuyanlarını dönüştürmesi olduğunu söyleyerek, “Argasdi Dergisi’nin ilk sayılarıyla son sayılarını karşılaştırdığınız zaman ne kadar gelişim ve değişim olduğunu görebilirsiniz” dedi.

Özkızan, bir toplum entelektüel olarak geliştikçe de dönüşür ifadelerini kullandı.

“Ülkemizde yirmi yıl önce yazdığı bildiri, söylediği sözle ile bugün yazdığı bildiri söylediği söz arasında hiçbir fark olmayan dernekler, örgütler, partiler sendikalar var” diyen Özkızan, bunun sebebinin de fikirsel üretimde bulunmuyor olmaları olduğunu belirtti.

“Parasız, bilimsel, nitelikli ve laik eğitim mücadelesinin en büyük eksik ayağı ortaya bir alternatifin konulmaması”

Ülkemizde parasız, bilimsel, nitelikli ve laik eğitim mücadelesinin uzun yıllardır devam ettiğini vurgulayan Özkızan, bu mücadelenin en büyük eksik ayağının ortaya bir alternatif konmuyor olmasıdır dedi.

Özkızan, Baraka Kültür Merkezi’nin çok kısıtlı imkanlarıyla ve tamamıyla gönüllü bir şekilde böyle bir alternatifi
ortaya koyması gerçekten gurur verici ve sevindirici olduğunun altını çizdi.

“Baraka’nın çocuk hakları ve eğitim konusuyla ilgili uzun bir tarihi var”

Bu durumun aslında toplumumuzda bir ayıbı da gözler önüne serdiğinden bahseden Özkızan, asimilasyondan, gericilikten ve yozlaşmadan şikayet eden, eylemler yapan sendikaların, örgütlerin ve partilerin kaynakları olmasına rağmen bu konuda alternatif ortaya koymamasının üzücü olduğunu vurguladı.

Baraka’nın çocuk hakları ve eğitim konusuyla ilgili uzun bir tarihi olduğunu vurgulayan Özkızan, en bilineninin de Yaz Kursları olduğunu söyledi.

Baraka Kültür Merkezi’nin Yaz Kurslarını 10 yıla yakın bir süredir yaz aylarında düzenlendiğini aktardı. Özkızan, Baraka Kültür Merkezi’nin başka bir dünya diyerek yola çıktığını, sadece bunu söylemekle kalmadığını, bunun içinde mücadele ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.











Başa dön tuşu