InstagramKıbrısManşetSiyaset

Atan: Geçici Memurlar Güvence Yasası bazı tabela sendikaları yüzünden gecikti

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, Sağlık Bakanlığı, Kamusen ve Hak-İş olarak protokol imzalanacağını söyleyerek, bunun içinde hemşirelere seminer konusunda eğitim verilmesinin, araç gereçte katkı konmasının yer alacağını belirtti

Atan: Sağlık Bakanlığı, Kamusen ve Hak-İş olarak protokol imzalayacağız

Katıldığı bir TV programında Türkiye’de Hak-iş‘le birlikte gerçekleştirdikleri seminer ve eğitim programı ile ilgili konuşan Atan, “Sendikacılıkla ilgili gelişme, yenilik ve tartışmaları konuştuk. Bizler için bir artı oldu, bilgi dağarcığımızı geliştirdik” dedi.

Sağlık Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirdiklerini ve sağlık konusunda iş birliği protokolünü imzalayacaklarını duyuran Atan, hemşirelere seminer konusunda eğitim verilmesi, araç gereçte katkı konması noktasında Sağlık Bakanlığı, Kamusen ve Hak-İş olarak protokol imzalanacağını söyledi.

“Yasayı hazırladık, son aşamasındayız”

Atan, Geçici Memurlar Güvence Yasası ile ilgili uzun yıllardır beklendiğinin altını çizerek, “Bazı tabela sendikaları bu yasanın gecikme sebeplerinden biridir. KTAMS ve Kamusen olarak biz yıllar önce taslağı hazırlamıştık ve bu karar Anayasa Mahkemesi’nde duruyordu. Yasa taslağında Kamu Görev Yasası izin hakları ve özlük hakları yer alacak. Bu kişiler sınavlarda başarılı olurlarsa aynı pozisyonda güvence altında görevini devam ettirecek. Bu yasa son aşamasında” dedi.

“Özel sektör sıkıntısı sadece maaş değil, özlük haklarından da yoksunlar”

Özel sektörde emek sömürüsü olduğunun altını çizen Atan, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığından, bananecilikten uzaklaşmalı ve toplumsal kazanımlar için birliktelik yapılmalı. Özel sektörde çalışan arkadaşlarımızın sıkıntıları sadece maaş değil, özlük haklarıyla ilgili de birçok sıkıntı olduğunu biliyoruz. İnsanlar bayram tatillerinden bile yoksun. Hükümet özel sektörün sendikalaşması konusuna eğilirse ciddi bir puan toplar” dedi.











Başa dön tuşu