EkonomiInstagramKıbrısManşet

Karoullas: AB düzenlemeleri sağlıklı gıdayı ve çiftçiler için sürdürülebilir tarımı hedeflemeli

İki toplumlu siyasi parti Volt Kıbrıs Sözcüsü Pieros Karoullas, Avrupa Birliği (AB) düzenlemeleri ve sübvansiyonlarının, herkes için sağlıklı ve organik gıdayı, çiftçiler için ise makul geliri ve sürdürülebilir tarımı hedeflemesi gerektiğini vurguladı

Karoullas: Çiftçilerin büyük bir kısmı yoksulluk sınırının altında yaşıyor

Parti adına yazılı açıklama yapan Karoullas, son haftalarda Avrupa’nın bir ucundan diğer ucuna çiftçi protestolarına tanık olduklarını, traktörlerin Avrupa başkentlerini işgal ederek manşetlere düştüğünü kaydetti.

Karoullas, “Onlarca yıldır düşük gelir, haksız rekabet ve aşırı standartlar Avrupa tarımını olumsuz etkiliyor. Uzun çalışma saatlerine kıyasla tarım gelirleri düşük kalıyor ve çiftçilerin büyük bir kısmı yoksulluk sınırının altında yaşıyor” dedi.

“Sorunlar, tüm Avrupa’da öfke ve tepkiye yol açtı”

Aynı zamanda AB’de sektördeki iş sayısının da azalmaya devam ettiğine dikkat çeken Karoullas, 2023-2027 dönemi için 300 milyar Euro tutarında bütçesi olan AB’nin Ortak Tarım Politikası’nın (CAP), hala endüstriyel tarımı tercih edercesine daha çok desteklediğini söyledi.

Karoullas, Sübvansiyonlar çoğunlukla büyük tarım işletmelerine gidiyor, bu da çiftçiler ve aracılar arasındaki eşitsizliği daha da artırıyor. Avrupa tarımına yük getiren tüm bu sorunlar, tüm Avrupa’da öfke ve tepkiye yol açtı” dedi.

“Volt, akılcı ve pragmatik önerilerle çiftçilerin yanındadır”

Karoullas açıklamasına şöyle devam etti;

“Ancak bu öfke, değişime yönelik rasyonel ve pragmatik siyasi önerilere kanalize edilmediği takdirde, Avrupa karşıtı ve aşırı sağ popülizmi körükleme riski taşıyor. Marine Le Pen gibi siyasilerin traktörlere bindiğini gösteren görüntüler, Avrupa’nın geleceği için bir karamsarlık göstergesidir.

Bu nedenle, Volt önümüzdeki 5 yılı kapsayan Avrupa düzeyinde hazırlanmış programıyla ilerici, akılcı ve pragmatik önerilerle çiftçilerin yanındadır.

Volt, sübvansiyonların yerel kooperatiflere, küçük ve orta ölçekli işletmelere ve biyolojik çeşitliliği destekleyen tarım faaliyetlerine dağıtılmasını öneriyor. Böylece sürdürülebilir ürünler için adil gelir ve daha düşük fiyatlar sağlanacaktır.

AB düzenlemeleri ve sübvansiyonları herkes için sağlıklı ve organik gıdayı, çiftçiler için ise makul geliri ve sürdürülebilir tarımı hedeflemelidir. AB, vatandaşları için kaliteli gıda zincirine yatırım yapmalıdır; bu aynı zamanda kaliteli istihdama sahip kaliteli bir tarım sektörünün oluşmasını sağlayacaktır.

Avrupa çapındaki sorunlar, Avrupa karşıtı söylemlerle değil, Avrupa çapında çözümler ile çözülecektir. Popülizme rasyonellikle, öneri ve çözümlerle karşılık vereceğiz. Çiftçilerin verdikleri mücadelenin Avrupa karşıtları tarafından suistimal edilmesini önlemek için, çiftçilere ve sorunlarının çözülmesine yönelik desteğimiz tamdır. Avrupa karşıtlığına, herkes için daha verimli ve adil bir Avrupa öngören önerilerimizle karşı duruyoruz”











Başa dön tuşu