InstagramKıbrısSağlıkSürmanşet

Kıbrıs Avrupa’da, sezaryen doğum oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri

Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Bakanlar Kurulu’nun Kıbrıs‘ta normal doğumu teşvik etme ve prematüritenin azaltılması için Ulusal Stratejiyi onayladığını duyurdu

Kıbrıs Avrupa’da, sezaryen doğum oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri

Yapılan açıklamada, “Ulusal Strateji”nin sorunun ele alınmasında önemli bir araç olacağı ve “sağlık sistemi, sağlık çalışanlarının eğitimi, kamu bilinci ve araştırma “ile ilgili konuları kapsayan dört eylem başlığını içereceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), sezaryen oranlarının son yıllarda dünya çapında arttığını açıkladığı ve istatistiklerin Kıbrıs’ı, sezaryen doğum oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden biri olarak gösterdiği de kaydedildi, aynı zamanda prematüre oranlarının da yüksek olduğu belirtildi.

Ulusal Stratejinin uygulanması, Sağlık Bakanlığı’nın genel koordinasyonu altında, uygunsuz sezaryen ve prematüre doğumların azaltılması için tüm yetkili organların koordineli hareket etmesini teşvik edecek.

İlgili açıklamada, stratejinin tedbirlerinin ve eylemlerinin uygulanmasını izlemek amacıyla, Sağlık Sigortası Kurumu’ndan temsilcilerin de katılımıyla bir İzleme Komitesi kurulacağı da belirtildi.

KHA











Başa dön tuşu