InstagramKıbrısManşet

Kıbrıs Komünist İnisiyatifi: Üsler dışarı, NATO dışarı

Kıbrıs Komünist İnisiyatifi, İngiliz üslerinin bir kez daha komşu ülkelerdeki halklara yönelik operasyonlarda kullanıldığını, aynı zamanda Kıbrıs hükümetinin de suç ortağı olarak hareket ettiğini söyleyerek, yarı işgal altındaki ülkenin her türlü emperyalist plandan ayrılması için mücadelesini sürdüreceklerini belirtti

Kıbrıs Komünist İnisiyatifi: Tüm yabancı orduların vatanımızdan çekilmesi için ses vermeye davet ediyoruz

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada, yoğunlaşan emperyalist entrika ve saldırıların, Filistin halkına yönelik devam eden soykırımın ve Yemen’de dökülen kanın ortasında, Kıbrıs’ın da bu girdabın içinde yer aldığı söylendi.

Açıklamada, tüm halkı 10 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’da Lefkoşa’daki Birleşik Krallık Yüksek Komiserliği’ni protesto etmek üzere yürüyüşe katılarak destek olmaya çağıran İnisiyatif, “Ölüm üslerinin kapatılması ve tüm yabancı orduların vatanımızdan çekilmesi için ses vermeye davet ediyoruz” dedi.

“İngiliz üsleri bir kez daha komşu ülkelerdeki halklara yönelik operasyonlarda kullanılıyor”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Yoğunlaşan emperyalist entrika ve saldırıların, Filistin halkına yönelik devam eden soykırımın ve Yemen’de dökülen kanın ortasında, adamız bu girdabın içinde yer alıyor.

İngiliz üsleri bir kez daha komşu ülkelerdeki halklara yönelik operasyonlarda kullanılıyor. Aynı zamanda Kıbrıs hükümeti de suç ortağı olarak hareket ediyor.

Kıbrıs Komünist İnisiyatifi, yarı işgal altındaki ülkemizin her türlü emperyalist plandan ayrılması için mücadelesini sürdürecektir.

“İngiliz üsleri ülkemiz için bir pisliktir”

Herkesi 10 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’da Lefkoşa’daki Birleşik Krallık Yüksek Komiserliği’ni protesto etmek üzere yürüyüşe katılarak ölüm üslerinin kapatılması ve tüm yabancı orduların vatanımızdan çekilmesi için ses vermeye davet ediyoruz.

Adamızın Gazze’deki katliama ve bölgeye yönelik AB-NATO müdahalelerine ortak edilmesine bir an önce son verilmesini talep ediyoruz. İngiliz üslerinin hem İsrail’in işgal suçlarına yardım amacıyla hem de NATO adına Yemen’deki hava saldırılarında kullanılması konusunu gündeme getiren ilk kez biz olduğumuza dikkat çekiyoruz.

İngiliz üsleri ülkemiz için bir pisliktir. Tarih boyunca halkların kanının akıtıldığı bir üs, aynı zamanda emperyalist suçlara hizmet eden bir gözetleme ve casusluk merkezi olmuştur. Bu nedenle İngiliz askeri üslerine karşı mücadeleyi yeniden ön plana çıkarmanın zamanı artık gelmiştir.

KKİ olarak şunlar için mücadele ediyoruz:

• Ölüm kusan tüm üslerinin kapatılması ve tüm yabancı orduların geri çekilmesi.

• Ülkemizin Filistin’deki katliama ortak edilmesinin durdurulması.

• Gazze’deki katliama son verilmesi ve bağımsız bir Filistin devletinin tanınması.

• Yemen halkına yönelik uzun süredir devam eden ve bu kez de Husiler bahanesiyle sürdürülen kanlı NATO-ABD-AB-İngiliz-Suudi saldırısına son verilmesi.

• Ülkemizin AB ve NATO dahil her türlü emperyalist örgütten çıkarılması.

“Herkesi, İngiliz Yüksek Komisyonu’na karşı “Üsler dışarı, NATO dışarı” sloganını haykırmaya çağırıyoruz”

10 Şubat Cumartesi günü bizimle aynı kaygıları paylaşanları, Kıbrıs’ın NATO’ya tam üye olarak girmesine karşı çıkanları, ülkemizde barışı destekleyen herkesi bizimle birlikte yürümeye, İngiliz Yüksek Komisyonu’na karşı “Üsler dışarı, NATO dışarı” sloganını haykırmaya çağırıyoruz”











Başa dön tuşu