InstagramKıbrısManşet

Kemal Dürüst Güzelyurt’ta Mahkemeye çıkarıldı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması” kapsamında dün tutuklanan UBP‘li eski Eğitim Bakanı ve Kemal Dürüst Güzelyurt Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

3 gün tutukluluk aldı

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Kemal Dürüst, “Sahte Belge Düzenleme, Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme, Sahtekarlıkla Para Temini ve Sahte Belge Düzenlenmesini Tahrik Etme” suçlamalarıyla çıkarıldığı Mahkemede 3 gün tutukluluk aldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, üniversiteye 6 faklı şirketten 19 adet fatura kesildiğini ancak bunun karşılığında üniversiteye hiçbir mal ve hizmet alınmadığının belirlendiğini belirtti.

Bu faturaların toplamının 926 bin TL olduğunu, 19 faturadan 3’ünün de Kemal Dürüst’ün oğlu ve kızına ait House Hayvancılık Zirai LTD adına kesildiğinin belirlendiğini aktaran polis, bu 3 faturanın toplam değerinin de 165 bin TL olduğunu kaydetti.

Polis ayrıca, faturalardan birinin de 77 bin TL olduğunu ve bir alüminyum şirketine kesildiğini ve bu şirketin aynı dönemde Kemal Dürüst’ün hesabına 60 bin TL aktardığını belirlediklerini söyledi.

Kemal Dürüst’ün oğlu ve kızına ait şirketi yönettiğini, evinde ve ofisinde aramalar yapıldığını ve birçok belge ve evraka el konulduğunu söyleyen polis, Dürüst’ün arabasında yapılan aramada ise teklif formları ve çek yaprakları bulunarak emare olarak alındığını aktardı.

Dürüst’ün telefonuna da el konulduğu bilgisini veren polis, 10 kişinin daha ifadesinin alınması gerektiğini, Dürüst’ün suç ortağı olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.

Mahkeme bulgular ışığında Dürüst’ün 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Dürüst’ün eşi Meray Dürüst’te benzer suçlamalarla tutuklanmış ve bugün çıkarıldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 3 gün tutukluluk almıştı.











Başa dön tuşu