InstagramKıbrısManşet

Özsağlam’a 2 gün tutukluluk verildi

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturma kapsamında dün tutuklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu‘nun eski Özel Kalem Müdürü Muhittin Özsağlam 2 gün tutuklu kalacak

Polis: Aynı gün kayıt oldu, notlar girildi, mezun oldu

Mahkemede olguları aktaran polis, Özsağlam’ın “Sahte belge düzenleme ve Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlarından tutuklandığını belirterek, Özsağlam’ın aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan okulun Genel Sekreteri ve hissedarı Serdal Gündüz‘ü sahte evrak düzenlemeye tahrik ettiğini de aktardı.

Polis Özsağlam’ın, 9 Eylül 2022 tarihinde üniversitenin Psikoloji bölümüne kayıt yaptırdığının ve bir kaç dakika sonra 4 yılda alınan toplam 61 dersi geçtiğinin sisteme işlendiğinin ve aynı gün de mezun olduğunun yine sisteme girildiğinin belirlendiğini aktardı.

Zanlının bu diplomayı çalıştığı devlet dairesinde barem içi artış almak maksadıyla Personel Dairesi’ne gönderdiğinin de tespit edildiğini kaydeden polis, Özsağlam’ın bundan ne kadar gelir elde ettiğinin henüz tespit edilemediğini belirtti.

Polis, zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi onaylayarak, Özsağlam’ın iki gün daha tutuklu kalmasına hükmetti.

Başka bir davadan da yargılanıyor

Özsağlam daha önce de eski Başbakanlardan Ersan Saner‘e ait bir özel hayat videosunun ifşa edilmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Özsağlam’ın bu davadaki yargılanmasına da devam ediliyor.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu