InstagramKıbrısManşetSiyaset

İzcan: Sorunun çözümünde Güvenlik Konseyi kararları ve Guterres önerileri esastır

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Arif Hasan Tahsin Vakfı’nın düzenlediği “Kıbrıs Türk siyasi iradesinin olmadığı bir masada, Kıbrıs sorununun çözümü “ konulu panele katılarak, BKP’nin görüş ve düşüncelerini açıkladı

İzcan: Kıbrıslıtürklerin iradeleri yok olmuşsa, bunun kimler tarafından yok edildiği belirlenmeli

İzcan, Kıbrıs’ın kuzeyindeki rejimin tahlil edilmesi gerektiğini, Kıbrıslıtürklerin iradeleri yok olmuşsa, bunun kimler tarafından yok edildiğinin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

“1974 sonrası Ankara’daki iktidarlar ve onların yerli destekçilerinin sayesinde Kıbrıslıtürkler azınlığa düşürülmüştür “ diyen İzzet İzcan, bunun bilinçli bir politika olduğunu, nüfus ve mülkiyet yapısı değiştirilerek, Kuzey Kıbrıs’ta ayrılıkçı bir rejim inşa edilmeye çalışıldığını belirtti.

“Sorunun çözümünde Güvenlik Konseyi kararları ve Guterres önerileri esastır”

Görüşme masasında dikenli konuların basında güvenlik, garantiler ve garantörlerin tek taraflı müdahale hakları gibi konuların geldiğini dile getiren İzcan, Kıbrıs Türk solunun bu konularda açık ve net tavrını belirlemesi gerektiğini vurguladı.

“Sorunun çözümünde Güvenlik Konseyi kararları ve Guterres önerileri esastır“ diyen İzzet İzcan, görüşme masasının bu çerçevede kurulması ve 2017 yılında Crans Montana da kaldığı yerden başlaması gerektiğini vurguladı.

İttifaklar siyasetinin önemli olduğunu dile getiren İzzet İzcan, ortak vatan mücadelesini, Kıbrıs halkının birlikte vermesi durumunda başarıya ulaşılabileceğini vurguladı.











Başa dön tuşu