InstagramKıbrısManşet

Sucuoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Özsağlam, teminatla serbest bırakıldı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde Mali Polis tarafından yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu‘nun Özel Kalem Müdürü Muhittin Özsağlam teminata bağladı

Polis: Diplomayla barem içi artış talep ederek, 61 bin 243 TL gelir elde etti

Mahkemede olguları aktaran polis, Özsağlam’ın “Sahte belge düzenleme, Sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temini ve suç geliri elde etmede suçlarından yargılandığını belirterek, Özsağlam’ın diplomayı barem içi artış almak maksadıyla Personel Dairesi’ne göndererek barem içi artış talep ettiğini ve bu yolla 61 bin 243 TL gelir elde ettiğini söyledi.

Polis, Özsağlam’ın, açık öğretimden ön lisans okuduğunu bu nedenle bazı derslerden muaf olduğu ve derslerin yüzde 10’una girmediğini, Serdar Gündüz’ün verdiği ödevleri yaparak mezun olduğunu söylediğini aktararak, bununla ilgili yapılan soruşturmada ise Serdal Gündüz’ün Psikoloji Bölümü’nde akademik olarak ders veremeyeceğinin tespit edildiğini ifade etti.

“Aktif olarak çalışmadığı halde maaş almaya devam etti”

YÖDAK’tan yapılan soruşturma neticesinde ise Özsağlam’ın transkriptin de sahte olduğunun belirlendiğini belirtilen polis, zanlının okula toplam 7 bin 500 TL ödeme yaptığını ve toplamda 11 bin 250 TL daha ödeme yapması gerektiğinin belirlendiğini söyledi.

Polis, Özsağlam’ın Başbakanlıkta kadrosunun göründüğünü ancak aktif olarak çalışmadığını, Çalışma Bakanlığı’nda sözlü olarak görevlendirildiğini ve orada da aktif olarak çalışmadığının belirlendiğini, memur olarak maaş almaya devam ettiğini kaydetti.

Özsağlam teminata bağladı

Polis ayrıca zanlının Özel Kalem olarak görev aldığı süre zarfında atama yapılmadığı halde görevini yürüttüğünün tespit edildiğini ve daha önce özel hayatın gizliliği suçundan da teminata bağlandığını mahkemeye aktardı.

Polis toplamda 10 ifade alındığını ve zanlının tahkikata etki edeceği sürenin tamamlandığını belirtti zanlının mahkemenin uygun görüleceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç, Özsağlam’ın yurtdışına çıkışını yasaklayarak 100 bin TL teminat yatırması ve 2 kefilin 750’şer bin TL kefalet senedi imzalaması şartı ile teminata bağladı.











Başa dön tuşu