InstagramKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mali Sekreteri Evrim Hınçal‘ın, “N82” kodu gerekçe gösterilerek Türkiye‘ye alınmasının, bu haksız uygulamanın devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi

Akansoy: Hiçbir yetkili sorumluluk üstlenmedi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, bu olayın bundan önce seyahat özgürlüğü ve Türkiye’ye girişi engellenen nice arkadaşlarına yapılan haksız ve anlamsız uygulamanın devam ettiğinin yeni bir örneği olduğunu belirtti, bu konuda yapılan pek çok görüşmenin sonuçsuz kaldığını, yaşananlar ile ilgili hiç bir yetkilinin de sorumluluk üstlenmek istemediğini hatırlattı.

Akansoy, “Gelinen noktada konu ile ilgili genel geçer ifadeler dışında, ciddi ve sonuç alıcı açıklamalara ihtiyaç vardır. Konuyu sorgulamaya ve arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam ederken, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkları arasında ilişkiyi bozan bu tür uygulamaları asla onaylamayacağımızı yeniden belirtmek isterim” dedi.

Hınçal da Akansoy’un bu paylaşımının altına, siyasi rakibi olan Akansoy’a “Asım abi desteğin için çok teşekkürler” yorumunu yaptı.











Başa dön tuşu