InstagramKıbrısManşetSiyaset

Çeler: Ankara ile direkt temasa geçeceğiz, sizin gerçek yüzünüzü de ortaya dökeceğiz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, “Yazıklar olsun” bile denemeyecek kadar küçülenlerin yarattıkları bu duruma göz yummayacaklarını ve sinmeyeceklerini söyleyerek, Ankara ile direkt temaslar ve görüşmelerle bu “kendi toplumuna ihanet” durumunun ortadan kaldırılması için tüm kanalları kullanacaklarını açıkladı

Çeler: Ortak nokta Türkiye hükümetine muhalif olmaları falan değil UBP’ye muhalif olmalarıdır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çeler, “N82” kodu gerekçe gösterilerek dün Türkiye‘ye alınmayan TDP Mali Sekreteri Evrim Hınçal’ın dün yaşadıklarının; tıpkı daha önce Türkiye’ye girişi engellenen partili/partisiz, muhalif/apolitik birçok Kıbrıslıtürke yapıldığı gibi; buradaki sözde seçilmiş özde atanmış olanların “siyasi istikballeri” için hazırladıkları “fişleme” listesinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Çeler, “Bugüne kadar aynı muameleye maruz bırakılanların ortak noktası; yaratılmak istenen algının aksine, Türkiye hükümetine muhalif olmaları falan değil, UBP’ye muhalif olmalarıdır” dedi.

“Tek sebep; UBP’nin rezilliklerini ortaya sermeleridir”

En tepeden en aşağıya kadar UBP’nin atanmış kadrolarının; bilgiyle, ürettikleri siyasetle, akılla ve bilimle cevap veremedikleri, yenemedikleri, yolsuzluklarını, liyakatsiz atamalarını, gizli kapaklı işlerini ortaya çıkaran, hesap soranları ve onların çevrelerindeki herkesi Ankara’ya “hain” olarak liste liste fişlemeye devam etmtiğini söyleyen Çeler, “Ne Evrim Hınçal ne de daha önce aynı haksız uygulamaya maruz kalanlar; UBP’nin düşündürmek istediği gibi ne Türkiye düşmanıdır ne de haindir” dedi.

Çeler, “Tek sebep; UBP’nin rezilliklerini ortaya sermeleri, onlara muhalif olmaları ve ülkelerini çok seven vatanperver kişilikler olmalarıdır. Kendilerini “Türkiye dostu, anavatan aşığı”, kendileri dışındakileri de “Türkiye düşmanı, hain” gösterme çabaları, artık bu kişilerin kendi insanına ihanet etme noktasına gelmiş hatta orayı aşmıştır. Siyasi istikballeri için yapamayacakları hiçbir şey olmadığının kanıtı da budur! Gözlerini o derece karartmış durumdadırlar” ifadelerini kullandı.

“Kendi zekâlarıyla siyasi rakiplerini yenemeyenler Ankara’yı açıkça kandırıyor”

Koltuklarını koruyabilmek adına, masum ve tertemiz Kıbrıslıtürkler’i yaftalayan, fişleyen ve elleriyle liste hazırlayanların; bu ülkenin de Kıbrıslıtürkler’in de hatta Türkiye yönetimi ve halkının da düşmanı olduğunu vurgulayan Çeler, yolsuzluklarla, sahte diplomalarla, kaçakçılık ve siyasi ahlaksızlıklarla Ankara’nın gözü önünde muktedir olmak için çırpınanların; bunları ortaya çıkarmak için siyaset yapanları hatta onların sadece çalışma arkadaşı olarak görev yapanları bile önlerindeki en büyük engel olarak görmelerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Çeler, “Kendi zekâlarıyla siyasi rakiplerini yenemeyenlerin Ankara yetkililerini; açıkça kandırarak ve yanıltarak kendi istikballeri için kullanmaya çalışmalarına geçit vermeyeceğiz” dedi.

“Ankara ile direkt temasa geçeceğiz”

Çeler açıklamasını şöyle noktaladı;

“Kendilerine muhalif olanların Ankara ile doğru zeminde doğru şekilde, Kıbrıslı Türkler’in onur ve haysiyetlerini koruyarak ilişki kurulma “riskini” kendilerinin bitişi olarak görmeleri elbette doğaldır! Çünkü yalanlarının ortaya çıkması onları koltuktan edecektir!

“Yazıklar olsun” bile denemeyecek kadar küçülenlerin yarattıkları bu duruma göz yumacağımızı, sineceğimizi zannediyorsanız, yanılıyorsunuz!

Bizler TDP olarak; Ankara ile direkt temaslar ve görüşmelerle bu “kendi toplumuna ihanet” durumunun ortadan kaldırılması için tüm kanalları kullanacağız.

Yarattığınız bu algıyı bu fişlemeyi dağıtacak ve sizin gerçek yüzünüzü de ortaya dökeceğiz! Bu da böyle bilinsin!”











Başa dön tuşu