InstagramKıbrısManşet

Sefa Karahasan teminata bağlandı

Kıbrıs Sağlık Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde (KSTBU) yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan, Türkiye Devlet Televizyonu Kurumu (TRT) Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, bugün bir kez daha Güzelyurt Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Polis: Doktora tezini beyan etmedi, normal şartlarda 2025’de mezun olabilirdi

Mahkemede olguları aktaran polis, Karahasan’ın diplomasında rektörün adı olduğunu ancak imzanın başka birine ait olduğunu belirtti ve bununla ilgili de yeni bir soruşturma başlattıklarını aktardı.

Polis arıca Karahasan’ın aldığı doktora diplomasının “2 yıl ders 2 yıl da tez” süreci olmasına rağmen toplamda 2 buçuk yılda mezun edildiğini söyledi.

Karahasan bugün çıkarıldığı Mahkemece 100 bin TL nakdi teminat, 2 KKTC vatandaşı kefilin 750’şer bin kefalet senedi imzalaması karşılığında, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek teminata bağlandı.

Neler olmuştu?

Bir önceki Mahkemede polis, zanlı Karahasan’ın 29.3.2021 tarihinde okula kayıt olduğunu ancak bunun 1 Şubat 2021 olarak değiştirildiğini ve 31.5.2023 tarihinde de mezun edildiğini belirtmişti.

Polis zanlı Karahasan’ın doktorasının İşetme Yönetimi bölümünden olduğunu ancak ilgili doktora tezinin polise beyan edilmediğini ayrıca zanlının okulu normal sürede bitirseydi 2025’de mezun olacağını Mahkemeye aktarmıştı.

Zanlı Karahasan ise “doktora tezinin konusunu hatırlamadığını” belirterek, “1 yıldır o okulda ders veriyorum, istesem bir günde diploma alırım” demişti.

Polis zanlı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 9 ifade alındığını ve daha alınacak 10 ifade olduğunu belirterek, Mahkemeden 3 gün tutukluluk talep etmişti.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu