InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

Volt: 2002’deki manzaranın aynısıyla karşı karşıyayız

Volt Kıbrıs, atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın Birleşmiş Milletler (BM) Özel Temsilcisi Angela Holguin’in, önerilerini bile dinlemeyi reddetmesini sert bir dille eleştirerek, Tatar’ı statükodan beslenen kesimleri mutlu etmekle suçladı

Volt: 2002’deki manzaranın aynısıyla karşı karşıyayız

Volt Kıbrıs yayımladığı bildiride, Kıbrıstürk toplumunun değişen demografik yapısı ve karşı karşıya olduğu ekonomik sorunlara rağmen çözüm vizyonunu koruduğunu aktararak, toplumun büyük bir kesiminin Kıbrıs sorununda ilerleme olması isteğinin bulunduğunu belirtti.

Ersin Tatar’ın BM’nin önerilerini reddeden tavrını eleştiren Volt Kıbrıs, “BM Genel Sekreteri kişisel temsilcisi Angela Holguin’in temaslarından sonra yaptığı açıklama, Ersin Tatar’ın işi yokuşa süren politikalarının kanıtı niteliğindedir” dedi.

Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, belgelenmiş müdahaleler sonucu liderlik koltuğuna oturtulduğunu belirten Volt Kıbrıs, Tatar’ın Kıbrıslıtürk toplumunun çözüm istencine bilerek ve isteyerek engel olduğunu kaydetti.

Ersin Tatar (sağ) Angela Holguin (sol)

“Kıbrıslı Türkler daha iyi bir lideri hak ediyor”

Volt Kıbrıs bildirisinde, “Uluslararası toplum bunu görmelidir ve sürecin ilerletilmesinde ısrarcı olmalıdır. BM Genel Sekreteri şimdiye kadar anlaşma sağlanmış müktesebatın korunmasını güvenceye almalı ve uluslararası toplumun da kabul ettiği çözüm zeminine geri dönüş çağrısı yapmalıdır” dedi.

Aynı şekilde Kıbrıslırum lider Hristodulidis‘in de samimiyet göstergesi olarak, Guterres çerçevesini olduğu gibi kabul ettiğini açıklaması gerektiğini aktaran Volt Kıbrıs, “Kıbrıslılar, tüm ilerici güçler, barış yanlıları ve çözüm perspektifi sahip olan herkes tek ses olup bu oyunlara bir son vermelerinin zamanı gelmiştir” diyerek toplum olarak dayanışmanın önemini vurguladı.

António Guterres (sağ) Nikos Christodoulides (sol)

“Ersin Tatar gizliden gizliye statükodan yararlanan herkesi memnun ediyor”

Ersin Tatar’ın, Kıbrıslıtürklerin çıkarlarına aykırı hareket etmekle kalmadığını belirten Volt Kıbrıs, Tatar’ın aynı zamanda müzakerelerin ilerlemesine engel olarak da gizliden gizliye statükodan yararlanan herkesi memnun ettiğini işaret etti.

Volt Kıbrıs açıklamasının sonunda Kıbrıslıtürklerin Ersin Tatar’dan daha iyi bir lideri hak ettiğini vurgulayarak, çözüm perpesktifine sahip olan tüm kesimleri çözüm sürecinin yeniden başlaması için ortak mücadeleye çağırdı.

Volt Kıbrıs, Kıbrıs’taki bir siyasi partidir ve Avrupa genelinde daha fazla Avrupa işbirliğini savunan, Eurofederalist, pan-Avrupa siyasi partisi ve hareketi olan Volt Europa‘nın Kıbrıs şubesidir.











Başa dön tuşu