EkonomiInstagramKıbrısManşet

Hem ithal ete izin verildi hem de her türlü vergiden muaf tutuldu!

Bakanlar Kurulu, hayvancıların tüm tepkilerine karşı et ithalatına, “vergi muafiyeti“yle birlikte izin verdi. Özgür Gazete‘nin Mart ayında gündeme getirdiği ve Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle‘nin cevap vermediği “TC Elçisi Metin Feyzioğlu Türkiye’den et ithalatı yapılmasını talep etti” iddiaları yeniden gündeme geldi

Hem ithal ete izin verildi hem de her türlü vergiden muaf tutuldu!

Resmi Gazete‘de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre; donmuş kemiksiz kuzu eti ve donmuş kıyma ithaline izin verildi. Üstelik Toprak Ürünleri Kurumu tarafından ithal edilecek bu ürünlerin; her türlü gümrük vergisi, stopaj vergisi, resmi harç, fon ve benzerleri için (GTSF hariç) muafiyet sağlanmasına da karar verildi.

Hayvancılar Birliği ise geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, kararın geri alınmasını talep etmiş, aksi halde 20 Mayıs Pazartesi günü süresiz araçlı eylem yapılacağını duyurmuştu.

“Elçi talep etti” iddiaları hala yanıtsız

Özgür Gazete’nin geçtiğimiz Mart ayında gündeme getirdiği ve Hüseyin Çavuş Kelle’nin cevap vereceğini söyleyip cevap vermediği iddialar ise bu kararla yeniden gündeme geldi.

İddialara göre; tam da narenciye krizinin yaşandığı ve Türkiye’nin Kıbrıs’ın yerli narenciye ürününü almayıp dalında bıraktığı döneme tekabül eden günlerde, TC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun Tarım Baanlığı’a yazı yazarak, “Türkiye’den et ithalatı yapılmasını” istemişti.

Bakan Kelle bu iddiaları reddetmemiş, “Arşivdeki yazışmalara bakmam gerekiyor” demiş sonrasında da yanıt vermemişti.

Ben bu yazıyı 5 gün önce yazdım: Bakan Kelle 5 gündür cevap vermedi











Başa dön tuşu