EkonomiInstagramKıbrısManşet

Yaylalı: Yeni asgari ücretin Mayıs ayı itibarıyla yürürlüğe girmesi zorlaştı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Ekonomik Kalkınma ve Yerel İş Gücü Politikalarından Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Erman Yaylalı, asgari ücretin belirlenmesinin geciktirildiğini, Mayıs ayı maaşlarının da şu anki asgari ücretten ödenmesinin sağlanmaya çalışıldığını söyledi

Yaylalı: O tarihe kadar özel sektör işvereni çalışanların Mayıs ayı ücretlerini ödemiş olur

Sosyal medya hesabından, “Asgari ücretle çalışan tüm emekçilerimizin bilgisine…” başlıklı bir açıklama yapan Yaylalı, asgari ücret masasındaki oyunlar neticesinde, yeni asgari ücretin mayıs ayı itibarıyla yürürlüğe girmesinin oldukça zorlaştığını, yürürlükteki Asgari Ücretler Yasası’na göre, asgari ücret belirlendikten sonra 7 gün içerisine Resmi Gazete’de yayımlandığını ve yayımlandığı tarihten itibaren 10 günlük itiraz süresi  olduğunu hatırlattı.

Yaylalı, “İtiraz edilmediği taktirde, itiraz süresi sonunda yürürlüğe girer. Dolayısıyla yeni asgari ücret 20 Mayıs’ta belirlenip aynı gün resmi gazete yayınlansa ve herhangi bir itiraz olmasa bile ancak 30 Mayıs tarihinde yürürlüğe girer. O tarihe kadar da birçok özel sektör işvereni zaten çalışanların Mayıs ayı ücretlerini ödemiş olur. Oynanan oyunun sebebi de budur…” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci kez dün toplanmış ve yeniden toplanmak üzere 27 Mayıs Pazartesi günü belirlenmişti.











Başa dön tuşu