InstagramKıbrısManşetSiyaset

Hizbullah’ın çağrısı yeni önlemleri tetikledi

Rum basını, Kıbrıs Cumhuriyeti otoritelerinin Ara bölgede artan göç akışlarıyla mücadele konusunda yüksek alarm durumuna geçtiğini duyurdu

Olağanüstü önlemler uygulamaya kondu

Philenews‘te yer alan habere göre, bu amaçla polis ve diğer yetkililer, alınan ve geçerli olduğu değerlendirilen bilgiler doğrultusunda olağanüstü önlemleri uygulamaya koydu.

Gazetenin haberine göre, sözleşmeli özel polis memurları (CSC’ler) ve polis tampon bölgesi devriyeleri üyeleri yeni görevlerine göre eğitildi.

Bu uygulamaların amacının ise, artan göç akışlarının odak noktaları olabileceğini düşünülen üç tampon bölgeyi denetleyen görevlilerin sayısını artırmak olarak açıklandı.

Yoğunlaştırılan uygulama Pazartesi akşamı başladı

Bilinen yasadışı giriş rotalarını korumaya yönelik ekstra önlemler Pazartesi akşamından bu yana tam olarak yürürlüğe girdi. Birçok sayıda CSC ve polis memurunun da bu kapsamda yerlerinin değiştirildiği bildirildi.

Kaynaklara göre, Kıbrıs Cumhuriyet’ine girişlerini korumaya yönelik yeni plan o kadar sıkı ki, 12 saatlik dönüşümlü vardiyalar arasında zaman aralığı yok.

Artan akışlara karşı önleyici bir çaba olarak tasarlanan hızlandırılmış gözetim planı Rum Adalet Bakanı Marios Hartsiotis tarafından onaylandı.

Hizbullah’ın çağrısı yeni önlemleri tetikledi

Bu arada, Hizbullah liderinin, Avrupa’ya müzakere yapması için baskı yapmak amacıyla Lübnan’dan Kıbrıs‘a göç için “denizi açma” çağrısının ardından Lübnan’dan deniz yoluyla yeni göç akışını engellemeye yönelik operasyon da tüm hızıyla sürüyor.

İslamcı liderin açıklamalarının ardından sahil ve ulusal muhafızlar artan teyakkuz durumuna geçerek, Lübnan açıklarındaki uluslararası karasularında tekne devriyeleri yürütüyor.

Kıbrıs, deniz devriyesi tedbirini Nisan ayı ortasında, iki polis gemisinin Lübnan kıyılarından yaklaşık 30 deniz mili açıkta devriye gezmek üzere görevlendirilmesiyle uygulamaya koydu.

Devriyeler o zamandan beri Kıbrıs‘a ulaşmaya çalışan beş göçmen teknesinin geri itilmesiyle ilgili ciddi bir olaya karıştı.

Artan göçe karşı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, otomatik ikincil koruma statüsüne hak kazanan Suriyeli göçmenlerin işlemlerini de dondurduğu hatırlatılıyor.











Başa dön tuşu