InstagramKıbrısManşetSiyaset

Şenkul: Proje mevcut uygulamalar göze alındığında tamamı ile yasal


Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Özgür Gazete‘nin gündeme getirdiği Bellapais‘teki dere yatağına yapılan inşaatla ilgili açıklamada bulundu, 2018’de yayınlanan imar planında hata yapılmış olma ihtimalini değerlendirmek için yerinde proje üzerinden kontrollerde bulunmalarının kamuoyu vicdanını rahatlatmak için gerekli olduğunu Şehir Planlama Dairesi Müdürü‘ne ilettiklerini söyledi

Şenkul: Projenin ruhsatı 2020 yılında verildi eski idare tarafından verildi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şenkul, açıklamasına sadece soru sorulan haberimiz için “Bizimle ilgili sürekli yalan yanlış bilgilerle haber yapan internet gazetesi” diyerek başladı ve projeyle ilgili bilgi vererek devam etti.

Şenkul, “Öncelikle, ilgili haberde harita üzerinde işaretlenen proje alanı yanlıştır. Aynı şekilde bu projenin 2018 öncesi koruma bandında olmadığı ama imar planı sonrası koruma bandına alındığı bilgisi de yanlıştır. Projenin şehircilikten planlama onayı 2017 yılında alındı. Projenin ruhsatı Girne Belediyesi (eski idaresi) tarafından 2020 yılında verildi” dedi.

“Proje mevcut uygulamalar göze alındığında tamamı ile yasal”

Şenkul açıklamasına şöyle devam etti;

Projenin Kaymakamlık ve Su Dairesi dahil görüşleri mevcuttur. Özetle proje mevcut uygulamalar göze alındığında tamamı ile yasal.

Buna rağmen biz göreve geldikten sonra bölgedeki vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak inşaat çalışmalarını durdurup kontrollerde bulunduk ve üstte bahsettiğimiz mevcut koşullardaki yasal zemin tespitine vardık.

Bugün imar bölümümüz inşaat alanına projeye uyumluluğunu kontrol etmek için tekrar ziyarette bulunacak.

Buna ek olarak şehir planlama müdürümüzü bizzat arayarak, bizden önceki dönemde hatta 2018’de yayınlanan imar planında hata yapılmış olma ihtimalini de değerlendirmek için yerinde proje üzerinden kontrollerde bulunmamızın kamuoyu vicdanını rahatlatmak için gerekli olduğunu ilettik, müdürümüz de bu yaklaşımımıza her zaman olduğu gibi olumlu yaklaştı.

Sayın Cumhurbaşkanının bu inşaat veya bir başka inşaatla ilgili bize bugüne kadar herhangi bir talep veya baskıda bulunmadığını da şeffaflık gereği söylememiz lazım.

Her vatandaş gibi ilgili gazetenin de belediyemizle temas edip istediği bilgi ve belgelere ulaşabileceğini tekrardan hatırlatmak istiyoruz.

Niyetiniz doğru haber yapmak ise biz buradayız çünkü bizim toplumumuza göreve geldiğimizden beri bir milim sapmadığımız şeffaflık sözümüz var”

Şenkul, 2020 yılında inşaat ruhsatı alınan projenin ruhsatının yenilenip yenilenmediğine dair bilgi vermedi. Eğer yenilenmediyse inşaatın nasıl başladığını belirtmedi.

Can ve mal güvenliği yok! 1.2 milyon sterlinden satışa çıktılar!











Başa dön tuşu