InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

İzcan: Ahmet Sadi’yi saygı ile anıyoruz

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’ta sendikal mücadelenin önderlerinden Ahmet Sadi’ye suikast girişiminin yıl dönümünde, “Faşist saldırılarla iki toplum birbirine düşürülmüştür“ dedi

İzcan: Ahmet Sadi ömrünün sonuna kadar yoksulluğa karşı mücadele etmiştir

İzcan yayınladığı mesajda, 22 Mayıs 1958 yılında, Kıbrıs’taki toplumları bölmek için kampanya başlatıldığını hatırlatarak, “Faşist saldırılarla iki toplum birbirine düşürülmüştür“ dedi.

Ahmet Sadi’yi saygı ve özlemle andıklarını belirten İzcan, Kıbrıslıürk ve Rum işçilerin birliği için verilen mücadelenin, ülkenin birlik ve bütünlüğünü hedeflediğini söyledi.

“PEO sendikası Merkez Konseyi üyesi olan Ahmet Sadi silahlı saldırıdan yaralanarak kurtulmuş ve ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı” diyen İzzet İzcan, “Ahmet Sadi ömrünün sonuna kadar, dil, din, ırk farkı gözetmeksizin yoksulluğa karşı mücadele etmiştir” dedi.

Kıbrıs’ta birlikte yaşamı savunan kesimlere karşı yapılan saldırıların amacının ülkeyi bölmek olduğunu anlayan Ahmet Sadi ve arkadaşlarının, canları pahasına taksimcilere karşı savaştığını dile getiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, birleşik federal Kıbrıs kavgasını kararlılıkla sürdüreceklerini ve mutlaka barışa ulaşacaklarını vurguladı.











Başa dön tuşu