EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: Arpa konusunda da sözler tutulmadı, bunun için ayrıca greve gideceğiz

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği‘nin eylemine destek veren Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle‘nin arpa konusunda da kendilerine yazılı taahhüt verdiğini ancak yerine getirmediğini belirterek, bunun için de ayrıca greve gideceklerini açıkladı

Serdaroğlu: Süreyi verdik, ne yaptın Sayın Bakan? Hiçbir şey yapmadın

Serdaroğlu, destek verdikleri Hayvan Üreticileri Ve Yetiştiricileri Birliği‘nin eyleminde yaptığı konuşmada, daha önce yaptıkları bir grevi hatırlatarak, üreticilerin kendi arpalarını kendilerinin çuvalladığını ve çalışan ihtiyacı olduğu için grev yaptıklarını belirtti.

Yapılan grev sonrasında, Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle ile telefonda görüşen Serdaroğlu, görüşmesinde Kelle’nin kendisine, “Şimdi benden beklersen bir günde bunu çözeyim de adam alayım, yalan söylemiş olurum. Bana 15 Mayıs’a kadar süre vereceksin” dediğini belirtti.

Görüşme sonrasında da Serdaroğlu, Bakan’ın sözlerine güvenmeyerek açıklamasını yazılı şekilde kendisine imzalattığını belirtti. Açıklamayı imzalamasına rağmen 15 Mayıs’ın geçtiğini ve Bakanlığın hiçbir şey yapmadığını söyleyen Serdaroğlu, “Ne yaptı sayın Bakan? O kadar zamandan sonra ne oldu? Hiçbir şey yapmadı!” diyerek Pazartesi gününden itibaren kendilerinin de bu konuyla ilgili olarak ayrıca grev yapacağını duyurdu.

“Bu eylemler, bunlara az bile”

Serdaroğlu açıklamasında, “Bu yapılan eylemler, bunlara az biledir. Şu anda makamlarda oturanların tek savundukları milliyetçiliktir ve sadece milliyetçilikle ilgili naralar atıyorlar. Ne görevlerini yapıyorlar ne de iş ahlakları var” diyerek, Hayvancılar Birliği’nin eylemlerine hem destek verdiklerini bir kez daha yeniledi hem de kendi eylemlerini yapacaklarını açıkladı.











Başa dön tuşu