InstagramKıbrısManşet

Karşıyaka yönetiminin iddiaları karşısında federasyon ve Bakanlık sessiz!


Kıbrıs‘ın kuzeyinde, sahte diploma, yolsuzluk, kara para, uyuşturucu, insan ticareti derken, bütün bu çamurun futbola da bulaştığı iddiaları dillendirilmeye devam ediyor. Skandalın fitili ise Karşıya Spor Kulübü Mali Genel Kurulu’nda ateşlendi

Törehan çifti yine gündemde!

Ülkede gün geçmiyor ki bir yasa dışı skandal açığa çıkmasın, bir yönetim krizi meydana gelmesin. Bu gündem nasibini en son futbol aldı, şike iddiaları bu skandallar zincirinin son halkası olarak yerini aldı.

Özgür Gazete’nin daha önce de gündeme getirdiği Kıbrıs’ın kuzeyinde yasası dahi olmadan, vergisi gerektiği gibi alınmadan her sokak arasına mantar gibi biten kripto para ofislerinin en bilineni Hakan Törehan ve Ebru Törehan çiftine ait.

Bu çifti hem spor kulübü satın almalarıyla hem de siyasete girme çabaları ve dağıttıkları milyonlarla tanıyoruz.

Kaynağı belirsiz milyonlar futbol piyasasında!

Değirmenlik Spor Kulübü’nün alınmasıyla başlayan Törehan çiftinin popülaritesi, buraya akıttıkları kaynağı belirsiz milyonlarca lira parayla iyice artmış, sonrasında da Ebru Törehan’ın Belediye Başkanı adayı olmasıyla arşa çıkmıştı.

Bu dönemden sonra futbol piyasasında milyonlarca lira para dolaşır olmuş, bonservis fiyatları uçuk rakamlara ulaşmış ve “Meclis’e giden yol kulüp başkanlığından geçer” alışkanlığı ile futbol hiç olmadığı kadar siyasete bulaştırılmıştı.

Böyle bir ortamda Törehan çifti, yönetimini ellerinde tuttukları Değirmenlik Spor Kulübü’nün dışında da başka kulüplere sponsorluk yapıyor, “Miracle” adı altında bazı kulüplere yüklü miktarda ödeme yapma taahhüdü veriyordu.

Ancak bazı durumlarda paranın satın alamayacağı olaylar patlak verince sponsorlukla hedeflenen beklenti(?) boşa duvara tosladı.

Müthiş iddia: Maçı satın almak istediler!

Miracle Değirmenlik Spor Külübü Başkanı Hakan Törehan, Karşıyaka Spor Kulübü’ne de sponsor olmuş ancak bu birliktelik iki kulübün geçtiğimiz haftalarda kupa maçında karşı karşıya gelmesiyle çıkan anlaşmazlık sonrası son bulmuştu.

Karşıyaka Kulübü’nden yapılan açıklamada ve kulüp ile Törehan ailesine yakın isimlerden çıkan haberlere göre ise anlaşmazlığın sebebi; Törehan’ın Karşıyaka’dan maçı satmasını istemesi.

Olay basına yansıdı, iddialar havada uçuştu, rezalet rüşvet sistemi bu kez de sponsorluk adı altında futbola bulaştırılmıştı.

İddialara göre; Törehan Karşıyaka Başkanı ve yönetimine, “Değirmenlik benim için öncelik, bu maçı bize verecekseniz yoksa sponsorluktan vazgeçerim” dedi, Karşıyaka yönetimi ise bu talebi reddetti.

Bahse konu süreçte Karşıyaka futbol takımı, formalarında yazan “Miracle” markasını bantlarla örterek maça çıktı ve çift maç eleme usulü olan eşleşmeden de galip geldi.

Federasyon da Bakanlık da adım atmadı!

Bu süreçten sonra iki kulüp yönetimi arasında sert rüzgarlar esmesine ve Karşıyaka Spor Kulübü yönetiminin açıkça “Şike” yapılmak istenmesine karşı çıktıklarına yönelik açıklamalarına rağmen bugüne kadar ne Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, ne de devletin ilgili organları bu konu hakkında tek adım atmadı.

Açıkça şike yapılmak istendiğine dair ortaya konan iddialara sessiz kalınırken, Törehan ailesinin bu kez de ülkenin köklü takımlarından Türk Ocağı Limasol’a kancayı attığı iddiaları dillendirilmeye başlandı.

Yeni Başkan çek defteri sahibi!

Törehan çifti iddialara göre; Türk Ocağı Limasol’a başkan olarak; tüm ödemeleri yaptıkları çek defterinin sahibi ve Miracle Cash and More şirketinin ortaklarından olan Ezel Kaynak’ı getirdi.

Böylece seçimler yaklaştıkça futbol camiasında yayılmaya devam eden Törehan ailesi, aynı zamanda da Değirmenlik Spor Kulübü’ne bedavadan 6 puanı da garantilemiş oldu.











Başa dön tuşu