GüncelInstagramKıbrısSporSürmanşet

Baf’taki stadyumun 8 bin koltuk kapasitesine çıkarılması planlanıyor




Baf Futbol Kulübü (Pafos FC), tahmini maliyeti 30 milyon euroyu aşan Stelios Kyriakides stadyumunun tamamen yenilenmesi konusundaki planlarını açıkladı

Stadyumun 8 bin koltuk kapasitesine çıkarılması planlanıyor

Tamamen kulübün yatırımcıları tarafından finanse edilen proje, Iakoveio Spor Salonu ve Geroskipou Belediye Stadyumu için de iyileştirmeler içeriyor.

Phileleftheros‘a göre stadyum yenilemesi, modern olanaklara odaklanarak kapasiteyi 8 bin koltuğa çıkarmayı amaçlıyor. Yenileme çalışmaları için ortaya konan vizyonunun stadyumun ötesine uzandığı belirtilen haberde, konserler ve diğer etkinlikler için uygun birleşik bir spor kompleksi oluşturarak yan tarafta 3 bin kişilik kapalı bir arena oluşturulmasını da içeriyor.

Uluslararası standartlara uygun yapılandırma

Phileleftheros‘un haberine göre, kulübün yatırımcıları son altyapı kararlarını eleştirdi. Örnek olarak Stelios Kyriakides stadyumunun koşu pistinin 1.8 milyon euroluk yeniden yüzey kaplamasını göstererek, tüm stadyumun yıkılması gerektiğini savundular.

Yatırımcıların, Uluslararası standartlara uygun, basketbol ve voleybol sahalarının da yer aldığı çok amaçlı yeni bir mekanın yapılmasını savundukları bildirildi.











Başa dön tuşu