GüncelInstagramKıbrısManşetSağlık

Koumas: Umut her zaman en son ölür



Adanın güneyindeki kamu hastanelerinde çalışan doktorların geçtiğimiz hafta gerçekleştireceklerini duyurduğu 48 saatlik grev, tarafların arasında yapılan son toplantıda varılan uzlaşı sonucu iptal edildi

Koumas: Umut her zaman en son ölür

Geçtiğimiz hafta adanın güneyinde kamu hastanelerinde çalışan doktorlar, bu hafta Salı ile Perşembe günleri arasında gerçekleştireceğini duyurduğu 48 saatlik grevin, Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Michael Damianos, Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık örgütü ve Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis‘in katıldığı kapsamlı görüşmenin ardından iptal edildiği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak, Memurlar Sendikası Pasydy Başkanı Moisis Lambrou durumla ilgili iyimserliğini dile getirerek, işlerin “iyi yolda” olduğunu ve önemli bir atılım gerçekleştirileceğini umduğunu söyledi.

Aynı zamanda, Doktorlar Sendikası Pasyki Başkanı Sotiris Koumas “umut her zaman en son ölür” dedi.

Grev kararı, Okypy’nin teşvikten kaynaklanan ücretlerin doktorlara ödememesi üzerine alınmıştı

Doktor sendikaları, geçtiğimiz hafta 20 yıl içerisinde ilk kez greve gitme kararı almıştı. Grev kararı ise temel olarak kendilerine teşvik formülünden kaynaklanan ücretlerin ödenmesi konusunda yapılan bir teklifte belirtildiği gibi, Okypy tarafından ücret taleplerinin karşılanmaması olarak açıklanmıştı.











Başa dön tuşu