EkonomiGenelGüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Tuğcu: Elektrik faturaları halihazırda yüzde 13 eksiktir! 



Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Ahmet Tuğcu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa’nın dün basına yaptığı, “Ercan’ın elektriğini kesme yetkimiz yok, Sendika Başkanı bu konuda yalan söylüyor” şeklindeki açıklamasına sert tepki göstererek, Paşa’nın yasalarla, toplu iş sözleşmesi arasındaki farkı bile anlayamayacak kadar dünyadan habersiz olduğunu söyledi

Tuğcu: Hüseyin Paşa, softa şaşırtmasını bırak! Acemice yalan söyleyerek, kendini komik duruma düşürmekten öteye gidemezsin!

El-Sen adına açıklama yapan El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa’nın dün yaptığı açıklamayı hayretler içerisinde okuduklarını dile getirerek, “Ercan’ın elektriğini kesme yetkimiz yok” şeklindeki ifadelerinin bir softa şaşırtması girişimi olduğunu aktardı.

Paşa’nın bu açıklamasının kendisini komik duruma düşürdüğünün altını çizen Tuğcu, Paşa’nın bu açıklamasıyla yasalar ile toplu iş sözleşmesi arasındaki farkı bile göremeyecek durumda olduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

Tuğcu, “’Sendika Başkanı bu konuda yalan söylüyor. Ülkede genel grev bile olsa hastane ve limanların elektrikleri kesilmez. Zamanında böyle bir yasa çıkarılmış. Ercan’ın elektriğini kesme yetkimiz yok’ diyen Paşa, ya yasalarla toplu iş sözleşmeleri arasındaki farkı bilmeyecek kadar dünyadan habersizdir, ya da yüzü hiç kızarmadan yalan söylemekte hiçbir sıkıntı görmemektedir” dedi.

“Kıb-Tek yönetiminin, kimin elektriğini kesip kimin kesemeyeceğiyle uzaktan yakından ilgisi ve ilişkisi yoktur”

Paşa’nın açıklamasına karşılık olarak Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) 9.uncu maddesini anımsatan Tuğcu, “okuma-yazması olan bir çocuğun bile” anlayabileceği şekilde bu maddenin sadece grev durumunda sendikayı bağlamakta olduğunu ve Kıb-Tek yönetiminin, kimin elektriğini kesip kimin kesemeyeceğiyle uzaktan yakından ilgisi ve ilişkisi bulunmadığının açık olduğunu söyledi.

Paşa’nın kendisini ‘yalancılıkla’ suçlamadan önce aynaya bakması gerektiğini belirten Tuğcu, “Sayın PAŞA; Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar! Bu hedef şaşırtma çabanız, sizi halkımızın gözünde KOMİK duruma düşürmekten öteye bir sonuç vermez. Kendinize saygınız yoksa da, en azından siyasi torpille işgal ettiğiniz o koltuğa saygınız olsun!” ifadelerini kullandı.

“Kıb-Tek’in yasal olarak Ercan’ın elektriğini kesme yetkisi VARDIR!”

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Paşa’nın ileri sürdüğü argümanın tam tersine Kıb-Tek’in yasal olarak Ercan’ın elektriğini kesme yetkisi bulunduğunu belirten Tuğcu, KKTC Bakanlar Kurulu’nun 2015 yılında, Fasıl 171 Elektrik İnkişaf Yasası’nın 44’üncü maddesinin kendisine verdiği yetkiye dayanarak onayladığı Elektrik İnkişaf (Değişiklik) Nizamnamesi’nin 19’uncu maddesinin, elektrik borcu nedeniyle kesilen elektrik akımı konusunda gerekli yasal çerçeveyi açık bir şekilde belirlediğini hatırlattı.

“Emrullah Turanlı’nın 120 milyon TL’ye ulaşan borcu hemen tahsil edilmeli ya da elektrik enerji akımı kesilmelidir”

Yasaların da açık bir şekilde belirlediği gibi Hüseyin Paşa’nın softa şaşırtması denemelerini bırakıp görevini yapması gerektiğini belirten Tuğcu, “Emrullah Turanlı’ya ait T&T Şirketi’nin işletmeci olduğu Ercan Havalimanı’nın bugün itibarıyla 120 milyon TL’ye ulaşan borcunu ya derhal tahsil etmeli ya da vatandaşa uygulanan prosedürü aynen devreye sokup, elektrik enerji akımını kesmelidir” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında “Paşa’nın arkasına saklanmaya çalıştığı bir diğer yalan ise, T%T’nin borcunun yapılandırılması konusudur” diyen Tuğcu, Paşa’nın bu açıklamalarının da gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

‘Borç ödenmezse, Mahkeme yolu açıktır’ şeklinde açıklama yapan Paşa’ya, “Bundan böyle borçların tahsil edilme yeri mahkemelerse, o zaman halk da faturalarını ödemeyip, mahkeme sürecini mi beklesin? Yeni yöntem bu mudur?” şeklinde karşılık veren Tuğcu, halkın karnının artık bu yalanlara tok olduğunu ifade etti.

“Faturalar halihazırda yüzde 13 eksiktir”

AKSA ve Ercan havaalanı kıyaklarının bedelini halkın ödemeye devam ettiğini vurgulayan Tuğcu, “Yazıktır, günahtır! Haftalardır söylüyoruz; bu ay gelen faturalar halihazırda %13 eksiktir! Ama sırf EL-SEN’i haksız çıkarmak için faturalara yansıtmadığınız o %13’lük zam oranı, görev zararı olarak kurumun hanesine işlenmiştir. Elinizi KIB-TEK’in kasasından çekin! Elinizi halkın cebinden çekin! Yalanlarınızı da alın ve bir an önce gidin!” şeklinde sözlerini noktaladı.











Başa dön tuşu