InstagramKıbrısManşetSiyaset

CTP: Eğitim okullarda ve pedagojik ilkelere göre sürdürülmelidir


Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Eğitim Komitesi Eğitim Planlama Grubu, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” adı altında okul dışı mekanlarda din temelli kurslar düzenlendiğini hatırlatarak, hükümete geldiklerinde bu uygulamaları sonlandıracaklarını belirtti

CTP: Bu uygulamalar UBP-DP-YDP ‘hükumeti’ tarafından ısrarla sürdürülüyor

Yazılı açıklama yapan komite, son yıllarda özellikle yaz dönemlerinde yaşandığı gibi içinde bulunduğumuz bugünlerde de “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” adı altında okul dışı mekanlarda din temelli kurslar düzenlendiğini hatırlattı.

Komite açıklamasında, “Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla toplumda infial yaratan Din İşleri Dairesi Başkanı hiçbir sorgulama yaşamadan görevine devam ederken, Anayasa ve yasalar hilafına ve Kıbrıs Türk halkının benimsediği çağdaş toplumsal değerlerle ters düşen bu uygulamalar UBP-DP-YDP ‘hükumeti’ tarafından ısrarla sürdürülmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“CTP bilimsel ve lâik eğitim anlayışına uygun olmayan yasadışı uygulamalara karşıdır”

Açıklama şöyle devam etti;

“Öncelikle bilinmelidir ki, CTP, bir insan hakkı olan din ve vicdan hürriyetine sonuna kadar saygı duymakla birlikte, demokratik, bilimsel ve lâik eğitim anlayışına uygun olmayan yasadışı uygulamalara karşıdır.

CTP, farklı dini inançlar ve mezheplerden oluşan bireylere sahip bir ülkede yaşamanın kültürel zenginliğinin farkındalığıyla toplumsal barışı koruma konusundaki tutumunu sürdürmeye devam edecektir.

“Eğitim okullarda ve pedagojik ilkelere göre sürdürülmelidir”

Bir insan yetiştirme sistemi olan eğitimin yeri, bütün lâik ülkelerde olduğu gibi okullar olup, eğitimi plânlayacak ve sürdürecek olan kişiler de bu toplumun gözbebeği olan öğretmenler ve bu alanda pedagojik formasyonu bulunan kişiler olmalıdır.

Ağır ekonomik koşullar altında emeği ile geçinen insanlarımızın çalışma saatlerinde çocuklarının zaman geçirebilecekleri bir yer olarak görüp değerlendirdikleri bu kurslar, maalesef ki Eğitim Bakanlığı’nın denetiminden bağımsız ve kontrolsüz bir şekilde sürdürülmektedir.

“CTP, göreve geldiğinde yasadışı uygulamaları sonlandıracak”

Eğitim Bakanlığı, ailelerin ve çocukların bu ihtiyaçlarının istismar edilmesine asla izin vermemeli, çocukların, yaygın eğitim kapsamındaki öğrenmelerinde onları sahipsiz bırakmamalıdır.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin gerek yıl boyunca gerekse de yaz dönemlerinde ihtiyaç duyduğu onlarca sanatsal, sportif, eğitimsel ve beceri eğitimli aktivite alanları varken, bu süreçlerin sadece ‘din eğitimi’ adı altında kontrolsüz ve pedagojik ilkelerden uzak kurslarla sınırlı tutulması kesinlikle kabul edilemez.

CTP, göreve geldiği andan itibaren yasadışı uygulamaların sonlandırılması yönünde irade gösterecektir. Dar gelirli ailelerin çocuklarının bu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla pedagojik formasyona sahip kişilerin vereceği kursları hayata geçirecektir. Çocukların, gençlerin ve ailelerin ihtiyaçlarının ücretsiz olarak, bilimsel ve çağdaş yöntemlerle karşılanması için bu uygulamaları hayata geçirecektir”











Başa dön tuşu