InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Volt, Tatar ve Hristodulidis’e insanlık için iş birliği çağrısı yaptı


İki toplumlu siyasi parti Volt Kıbrıs, Türkiye vatandaşı baba tarafından kuzeye kaçırılan ve güneydeki Afgan asıllı annesi tarafından talep edilen küçük çocuğun annesine kavuşması için atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis‘e çağrı yaptı

Volt, Tatar ve Hristodulidis’e insanlık için iş birliği çağrısı yaptı

Yazılı açıklama yapan parti, Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasının trajik insani sonuçlar doğurmaya devam ettiğine vurgu yaparak, üç yaşındaki bir çocuğun aniden annesinin kollarından ayrılmasının, hem çocuğun kendisi hem de akıbetinden endişe duyan annesi için dayanılmaz bir durum yarattığına dikkat çekti.

Açıklamada, “Hem Kıbrıslı Rum hem de Kıbrıslı Türk medyasında bu duruma geniş yer verilmesi, tüm tarafların acilen harekete geçmesi gerektiğini göstermektedir” denildi.

(Martina ile yaptığımız video röportajı izlemek için BURAYA tıklayın)

Açıklama şöyle devam etti;

“İki toplumun liderleri olarak Sayın Tatar ve Sayın Hristodulidis’i bu konunun siyasi tartışma konusu haline gelmesine izin vermemeye, olayın insani boyutunun farkına varmaya ve çocuğun annesine kavuşturulması için bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz.

Hem birer ebeveyn hem de liderler olarak, bu tür kritik durumlarda insanlığın ve empatinin galip gelebileceğini gösterin. Çocuğun güvenliğini ve refahını sağlamak ve ayni zamanda insanlığın siyasi söylemlerin üstünde bir olgu olduğunu kanıtlamak bizim görevimizdir”

Türk baba oğlunu kuzeye kaçırdı, kendisi hapse gitti çocuğu yuvaya verildi











Başa dön tuşu