InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Gulamkadir: Aynı koşullarda aynı şekilde yaşamaya devam ediyorlar, tehdit alıyorlar, güvenlikleri yok


Özgür Gazete‘nin KÖLE KAMPI haberleri sonrası harekete geçen ve ilk günden beri sahada olan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere çağrı yaptı; “Destek olun, herkes ne yapabilirse bir ucundan tutmalı

Gulamkadir: Aynı koşullarda aynı şekilde yaşamaya devam ediyorlar

Tarım Bakanlığı’na bağlı Cypfruvex tarafından ülkeye getirilen ve insanlık dışı koşullar altında, aç ve susuz barındırılan Bangladeşli işçilerin durumu gündemdeki yerini koruyor.

Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun, “Ben müfettişlerimi görevlendirdim, bölgede çalışma yapıyorlar” demesinden sonra bir kez daha bölgeye giden Özgür Gazete ekibi, Gardiyanoğlu’nun söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını ve hiçbir yetkilinin bölgeye gelmediğini ortaya koymuştu.

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı

İlk günden beri sorunun çözümü için çaba gösteren CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Gulamkadir de mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada, sürecin çok zorlu şekilde devam ettiğini, işçilerin ilk gün gazetemizde yayınlanan o görüntülerde olduğu gibi aynı koşullarda yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

Gulamkadir, “İnsanlar aç ve o gördüğünüz yerlerde kalmaya devam ediyorlar. Cypfruvex’ten kimisi 3 aylık kimisi 5 aylık alacağı olduğunu söylüyor ve 5 ayda toplamda 20 bin TL civarı para alabildiklerini ve dolayısıyla da yiyecek alamadıklarını belirtiyorlar” dedi.

“Ama işçiler hala tehdit alıyor, güvenlikleri yok”

Gulamkadir şöyle devam etti;

“Bir yandan destek çalışmalarımız devam ediyor diğer yanda da polise şikayet ve ifadeler verilmeye devam ediyor.

İnsan Hakları Platformu da burada, hukuki süreci yürütüyorlar. Ama işçiler hala tehdit alıyor, güvenlikleri yok.

Biz yetişmeye çalışıyoruz yiyecek ve koşullarının düzenlenmesi konusunda ama talep o kadar yüksek ki; yüzlere işçi var, yetişmek zor.

Polisteyken bile tehdit mesajları devam etti!

“Bundan hiçbiriniz kaçamayacak ve kurtulamayacaksınız”

Kendilerince gizli saklı işçileri ödeyip, “Alacakları yok, siz bu olayı büyüttünüz” demek için çalışmalar yapıyorlar. Ama doğru bir tanedir, buraya Bakanlıklar gelmedi, herhangi bir çalışma yapılmadı.

Belediye ve Bakanlık ve kendilerinin ataması olan Cypfruvex Müdürü dahil tüm yetkililere sesleniyorum; bundan hiçbiriniz kaçamayacak ve kurtulamayacaksınız.

İstediklerini söylesinler. Kendi çocukları başka ülkede bunları yaşasa kabul ederler miydi?

Sağlık kontrolünden geçmeyenler var, birinin hayatını kaybetmesini mi bekleyeceğiz beyefendilerin konforu bozulmasın diye?

450 işçi buradayken sezonun bitmesine az kala, diğer yüzlerce işçiyi neden getirdiniz?

Kontraktörler Birliği ve CTP bu olaya eylem yapmıştı. İhtiyaca göre getirin ve getirme yetkisini Kontraktörler Birliği’ne verin demiştik.

“Kim elinden ne gelirse yapmalı, bu toplumsal sorumluluğumuzdur”

Sonra ne yaptı Redif, aldı bir kontraktörü yanına, ‘çok güzel sezon geçirdik’ havası yarattılar.

Tarihte böyle başarısız bir sezon var mı acaba? Bu kadar pişkinlik hayatımda görmedim. Bunun hesabını vereceksiniz, bu işin peşini bırakmayacağız.

Sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler el atsın, kim elinden ne gelirse yapmalı, bu toplumsal sorumluluğumuzdur.











Başa dön tuşu