
Halkın Partisi (HP) Lefkoşa İlçesi, Genel Başkan Kudret Özersay ile birlikte Lefkoşa Sanayi Bölgesi‘ndeki bazı iş yerlerini ve üretim tesislerini ziyaret ederek üreticilerin sıkıntılarını dinledi
HP: Üretimle bağlantılı olmayan kişilere verilen mekanları gerçek üreticilere kiralayıp ciddi rant elde edenler var
Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada özellikle sanayi bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli üreticilerin sanayi arsası gibi konularda devam eden ve bu hükümet döneminde daha da artan partizanlıktan perişan olduğuna, gerçek anlamda üretimle bağlantılı olmayan kişilere verilen mekanları gerçek üreticilere kiralayıp ciddi rant elde edenler olduğuna dikkat çekildi.

“Kayıt dışı iş yapanlar rekabet koşullarını alt üst ediyor”
Açıklamada çalışma yaşamında işçi olarak yurt dışından getirilen bireylerin kısa sürede işi öğrenip başka iş yerlerine yatay geçiş yapmalarının yarattığı sıkıntılar yanında sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları konusunda yeterli devlet desteği olmaması ve kayıt dışı şekilde piyasada iş yapanların ciddi şekilde rekabet koşullarını alt üst ettiği hususlarına da dikkat çekildi.

“Sanayi bölgeleri perde gerisinde çok önemli bir görev yerine getiriyor”
Sadece Kıbrıs’ın kuzeyinde değil Kıbrıs’ın güneyinde de mal ve hizmet üreten sanayi bölgelerinin aslında çok göz önünde olmayan, perde gerisinde çok önemli bir görev yerine getirdiği ve üretime destek verdikleri de vurgulanan Halkın Partisi açıklamasında, “Bu kadar önemli bir alanda alt yapı açısından tüm yöneticilerin mahcup olması gereken bir görüntü var, maalesef en temel alt yapı unsurları bile eksik” denildi.

“Kendini geliştirmeye açık olan yerli üreticinin desteklenmesi gerekir”
Açıklamada ayrıca yerli üreticilerin kalite ve kapasite olarak kendilerini geliştirdikleri bazı alanlarda yurt dışından ithal edilen bazı ürünlerin rekabet açısından adil olmayan bir ortam bulduklarını, bu açıdan da kendini geliştirmeye açık olan yerli üreticinin desteklenmesinin de önemine dikkat çekildi.
Halkın Partisi’nin Lefkoşa Sanayi Bölgesi ziyaareti sırasında Genel Başkan Özersay’a Lefkoşa İlçe Başkanı Mustafa Kendir ile Lefkoşa ilçe yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.




















