
Rusya‘nın Yekaterinburg kentinde iki Azeri‘nin haziran ayında Rus polisinin operasyonu sırasında ölümü, Bakü ve Moskova arasındaki ilişkilerde son dönemin en ciddi gerilimini yarattı
Azerbaycan, sorumlu olanların cezalandırılmasını talep etti
BBC‘nin haberine göre, Azerbaycan, iki vatandaşının ölümünden sorumlu olanların cezalandırılmasını talep etti.

2 Temmuz’da Bakü’deki Rus Büyükelçisi çağrılarak Rus polisinin “yasa dışı faaliyetleri” protesto edildi ve Moskova ikili ilişkilerin altını oymakla suçlandı.
Rusya da”belirli güçlerin” iki ülke arasındaki ilişkileri yıkmaya çalıştığını belirtti
Rusya da adını açıklamadığı “belirli güçlerin” iki ülke arasındaki ilişkileri yıkmaya çalıştığını belirtti ve Bakü’ye ilişkileri tamir etme çağrısında bulundu.
Gerilim, Yekaterinburg kentinde iki Azerbaycanlı erkek kardeşin, bir cinayet soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesiyle başladı.



















