InstagramKıbrısManşetYaşam

Kettis: Daha geniş bölgede de benzer şekilde yeniden alevlenmeler yaşandı







Kıbrıs Cumhuriyeti İtfaiye sözcüsü Andreas Kettis, Limasol bölgesindeki Omodos köyü yakınlarında çıkan orman yangınında yeniden alevlenmelerle mücadele ettiklerini belirtti

Kettis: Daha geniş bölgede de benzer şekilde yeniden alevlenmeler yaşandı

Cyprus Mail‘de yer alan Tom Cleaver‘in aktardığı KHA‘nın haberine göre Kettis, daha geniş bölgede de benzer şekilde yeniden alevlenmeler yaşandığını ve bunlarla mücadele için hem karadan hem havadan müdahale ekiplerinin seferber edildiğini ifade etti.

Yangın ilk olarak dün akşam Omodos köyüne ulaşmıştı. Köy muhtarı Evgenios Michael, durumu “cehennem” olarak nitelendirdi.

Aynı akşam saatlerinde ise, İsrail‘e ait iki C-130 yangın söndürme uçağı, köyün tamamen kül olmasını engellemek amacıyla 34 ton yangın geciktirici madde bırakarak müdahalede bulundu.

Cyprus Mail













Başa dön tuşu