
Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), kız çocuklarının okullarda başını örtmesinin yolunu açan Disiplin Tüzüğü’nün iptal kararını selamlayarak, Bakanlar Kurulu’nun yetki aşımını vurguladı ve laikliği koruma mücadelesine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti
Basın-Sen: Bakanlar Kurulu, birçok olayda olduğu gibi yine yetkisini aştı
Yazılı açıklama yapan Basın-Sen, Yüksek Mahkeme tarafından Disiplin Tüzüğünün iptal edilmesini selamlayarak, açıklanan karar doğrultusunda Bakanlar Kurulu’nun, birçok olayda olduğu gibi Disiplin Tüzüğü konusunda da yetkisini aşarak ve Anayasa’yı tanımayarak karar ürettiğinin net olarak tespit edildiğini ifade etti.

“Biz öğretmenlerimize, örgütlerimize ve halkımıza güveniyoruz”
Bu kararın mücadele yolunda bir kazanım olduğu gibi, Meclis yolunu açmasıyla da yeni bir mücadelenin başlatılması anlamını taşıdığının altını çizen sendika, “Biz öğretmenlerimize, örgütlerimize ve halkımıza güveniyoruz” dedi.
Basın-Sen açıklamasına şöyle devam etti:
“Kıbrıslı Türk Toplumunun laik yapısını hep birlikte koruyacağımıza ve çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına asla müsade etmeyeceğimize inancımız tamdır. Bu kararla birlikte Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu da insan onuru ile insan haysiyetinin önemini hatırlatarak istifaya davet ediyoruz. Biz buradayız, yobazlığa asla geçit vermeyeceğiz”



















