
İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği (İSSB), ülkenin fiber alt yapısının Türk Telekom‘a peşkeş çeken atanmış Başbakan Ünal Üstel ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘yı kınadı. Birlik, Arıklı’nın, “Biz beceremeyiz” sözlerine sert tepki gösterdi
İSSB: Telekomünikasyon Dairesi’nin ve ülkenin iletişim altyapısının peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız
Yazılı açıklama yapan birlik, Kıbrıs’ın kuzeyinde yıllardır özveriyle yatırım yapan yerli internet servis sağlayıcı firmalarına yönelik oluşturulan “yapamazlar, başaramazlar” algısını şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, Fiber to Home (FTTH) teknolojisinin hayata geçirilmesi sürecinde, Telekomünikasyon Dairesi’nin ve ülkenin iletişim altyapısının, halkın menfaati yerine belirli çıkar çevrelerine peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacaklarına dikkat çekti.

Birlik şöyle devam etti:
“Bu süreçte sorumluluğu bulunan Erhan Arıklı, Ünal Üstel ve bu organizasyonda emeği geçen tüm kişi ve kurumları kamuoyu önünde kınıyoruz. Ayrıca açıkça belirtmek isteriz ki:
“Yerli firmalar, Fiber to Home teknolojisini kurabilecek bilgiye, tecrübeye ve teknik kapasiteye fazlasıyla sahiptir”
Yerli firmalar, Fiber to Home teknolojisini kurabilecek bilgiye, tecrübeye ve teknik kapasiteye fazlasıyla sahiptir. Eğer bugüne dek bu yatırımlar gerçekleştirilememişse, bu firmaların kabiliyetsizliğinden değil, devletin bu yönde gerekli imkan ve izinleri sağlamamasından kaynaklanmaktadır.
Bu ülkenin altyapısını geliştirecek güç, bilgi ve irade yerli yatırımcılarda vardır. Yeter ki önleri kesilmesin”



















