
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun son toplantısında, atanmış hükümet ve işveren temsilcilerinin oylarıyla çalışanların birikimlerine uygulanan faiz oranını yüzde 43’ten yüzde 40’a düşürüldüğünü açıklayarak, Hür-İş’in karara ret oyu verdiğini belirtti
Serdaroğlu: İştirakçilerin alacaklarına uygulanacak faiz oranı yüzde 40’a düşürüldü
Kamu-İş adına yazılı açıklama yapan Serdaroğlu, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun son toplantısında, işveren tarafı temsilcilerinin de katılımıyla, iştirakçilerin alacaklarına uygulanacak faiz oranının yüzde 43’ten yüzde 40’a düşürülmesi yönünde bir karar alındığını açıkladı.

“Bu karar alınırken, herhangi bir ‘kar oranı’ belirlemesi de yapılmadı”
Hür-İş Federasyonu olarak toplantıda söz konusu karara ret oyu kullandıklarını aktaran Serdaroğlu, faiz oranının düşürülmesinin, hükümet ve işveren temsilcilerinin oylarıyla kabul edildiğini ifade etti. Serdaroğlu, iştirakçilerin alacaklarına uygulanacak faiz oranının yüzde 43’ten yüzde 40’a düşürülmesi yönündeki bu karar alınırken, herhangi bir “kar oranı” belirlemesi yapılmadan işlemin gerçekleştirildiğini vurguladı.
Serdaroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Federasyon olarak, çalışanların emekleriyle oluşturdukları birikimlerin değerini korumaya kararlıyız”
“Bu durum, hem çalışanlarımızın birikimlerini hem de sandığa duyulan güveni olumsuz yönde etkileyecek bir uygulamadır. Hür-İş Federasyonu olarak, çalışanların emekleriyle oluşturdukları birikimlerin değerini korumaya ve hak ettikleri getirinin sağlanması için mücadele etmeye kararlıyız.
Emekçilerin haklarının korunması, bizim için her zaman öncelikli olacaktır”



















