EkonomiInstagramKıbrısManşet

Şahiner: Az kaldı! Gidecekler ve halkın vergileri halka hizmet olarak dönecek







Cumhuriyet Meclisi bütçesi, 599 milyon 400 bin TL azalışla oy çokluğuyla onaylandı. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, bilimsel temeli olmayan bir dijitalleşme kalemini tespit ederek itiraz ettiklerini, bunun da atanmış hükümetin liyakatten ve bilimsel temelden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti

Meclisi bütçesi, 599 milyon 400 bin TL azalışla oy çokluğuyla oylandı

TAK‘ta yer alan Afet İlban‘ın haberine göre, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde görüşülen 1 milyar 442 milyon 904 bin TL’lik Cumhuriyet Meclisi bütçesi, 599 Milyon 400 bin TL azalışla 843 milyon 504 bin TL olarak oy çokluğuyla onaylandı. Bütçe rakamındaki düşüş, dijitalleşme projesi kalemindeki değişiklikten kaynaklandı.

Dijitalleşme projesi kaleminde değişiklik

Komitede, dijitalleşme projesiyle ilgili 600 milyon TL olarak öngörülen kalemin, 600 bin TL olarak değiştirilmesi önerildi. Öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis’in bütçe ödeneği 843 milyon 504 bin TL olarak oy çokluğuyla onaylandı ve bugünkü görüşmeler tamamlandı. Komitede yarın, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Hukuk Dairesi, Ombudsman ve Sayıştay bütçeleri görüşülecek. Toplantı saat 10.00’da başlayacak.

Sosyal medya üzerinden yazılı açıklama yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, Komite’de yapılan bir hatayı tespit ettiklerini belirterek, bütçe açığını 599 milyon 400 bin TL azalttıklarını duyurdu.

Şahiner’in tam açıklaması şu şekilde:

“Meclis bütçe görüşmelerinde tarihi bir hatayı tespit ettik. Meclis bütçe görüşmelerinde, Cumhuriyet Meclisi Dijitaleşme Hizmetleri kalemine 600 milyon TL konmuştu. Bunu irdelediğimizde bu teklifin hiç bir bilimsel bir temele, çalışmaya dayanamadığı tarafımızca tespit edilmiş ve itiraz edilmiştir.
Bunun üzerine idare, bütçeye neden bu rakamın konulduğunu izah edememiş ve bu kalemdeki gider 599 milyon 400 bin TL azaltılmıştır. Bu müdahalemiz ile tarihi bütçe açığı 599 milyon 400 bin TL azaltılmıştır. Bu durum bize bir kez daha liyakat ve bilimden ne kadar uzak bir hükümet yönetimi ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Az kaldı! Gidecekler ve halkın vergileri halka hizmet olarak dönecek”
CTP vekilleri: Devrim Barçın, Fazilet Özdenefe, Salahi Şahiner












Başa dön tuşu