
Eğitimde “nitelik ve laiklik” mücadelesini veren öğretmen, direnişin kırılması için Eğitim Bakanlığı tarafından meslektaşlarına açılan soruşturmalara karşı mücadeleye devam ediyor. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, bugün Bakanlık önünde olacaklarını duyurdu
Eylem: Boyun eğmeyeceğiz, direnmeye devam edeceğiz
Yazılı açıklama yapan Eylem, bugün saat 14.30’da haklarında soruşturma açılan 33 temsilcileri ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Eğitim Bakanlığı önünde olacaklarını duyurdu.
Eylem, “Sahtekarlık, yolsuzluk, torpil, rüşvet düzeninin bir parçası haline getirilen eğitimden sorumlu bakanlık ve hükümet yetkilileri hesap vermez, yargılanmazken, ülkemizi bataklığa çevirdikleri halde, hala aldıkları talimat uyarınca istifa etmeyip koltuklarında otururken, derin mağduriyetler yaratan ideolojik sahte tam gün dayatmasına karşı, Atatürk İlke ve Devrimlerini, Anayasayı, Milli Eğitim Yasası’nı savunan; bilimsel, laik eğitim ve demokratik, laik toplum yapımız için yasal haklarını kullanıp mücadele veren öğretmenlerimizi suçluymuş gibi yaklaşık 2 bin kişi içinden seçerek cadı avına çıkan, yargılamak, cezalandırmak isteyen, öğretmene, sendikasına saldıran faşist, dayatmacı anlayışa karşı susmayacağımızı, durmayacağımızı, boyun eğmeyeceğimizi, direnmeye devam edeceğimizi bir kez daha ortaya koyacağız” dedi.




















