GenelKıbrısManşet

Polis, TC Büyükelçiliği’ne giden tüm yolları kapattı

Mustafa Baflı eylemden bildiriyor: Polis, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakılmasını engellemek için Bu Memleket Bizim Platformu‘nun bölgeye girmemesi adına girişe ve çıkışa polis kordonu oluşturdu

Açıklama yok.

Bu Memleket Bizim Platformu bugün TC Büyükelçiliği  Polis TC Büyükelçiliği’ne giden tüm yolları kapatmış durumda.

Açıklama yok.

‘Kahrolsun Faşizm’ şeklinde sloganlar atılarak tepki gösteriliyor.

Açıklama yok.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel eylem yerinde basın açıklaması yaparak eylemin engellenmeye çalışılmasına ve AKP hükümeti müdahalelerine tepki gösterdi.

Gökçebel: “Ne hikmetse elçilik lafı geçerken polis teşkilatı tüm gücüyle insanların önüne yığılabiliyor. Başbakanlığın önüne gidebilirsiniz, Meclis’e gidebilirsiniz ama elçiliğe gidemezsiniz.

Kıbrıs Türk toplumun iradesine elçilik tarafından müdahale yapılabiliyor ama elçiliğe Kıbrıs Türk toplumunun temsilcileri söz söyleyemiyor. Buranın atanmış kayyumları da güya ülkeyi yönetiyor.

Tutuklama emrin nereden geldiği bellidir. Ancak Kıbrıs Türk Toplumu bugüne kadar iradesi uğruna canını verdi son noktasına kadar da mücadele etmeye devam edilecek, saldırılar karşısında dimdik iradeyle duracaktır.”

KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem’de “Sevmiyoruz, sevmek zorunda değiliz. Kimse mecbur edemez!” dedi.

Neler olmuştu?

Dün Sol Hareket aktivistleri Love Erdoğan pankartına zarar vermek iddiasıyla tutuklanmış ancak kamera kayıtların bakıldığı zaman böyle birşey olmadığı ortaya çıkmıştı. Aktivistler buna rağmen uzun süre tutuklu kalmıştı.

 

 

 











Başa dön tuşu