KıbrısManşet

Zurnacılar gençlere seslendi: Hayata bakış açılarınız farklı olabilir ama…

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, bölgede artan Covid-19 vakaları sonrası, gençlere seslendi ve ‘Eğlenmek, gezmek istemeniz doğal ama bilinçli davranıp sorumluluk almanız gerekiyor’ dedi

Zurnacılar gençlere seslendi: Hayata bakış açılarınız farklı olabilir ama…

Belediyenin sosyal medya hesabından duyurulan açıklamada, bölgede son dönemde artan Covid-19 vakalarına dikkat çekerek, özellikle gençlere bazı uyarılarda bulundu.

Gençlerin hayata bakış açılarının farklı olabileceğini, eğlenmek, gezmek ve birbirleriyle görüşmelerinin de gayet normal olduğunu belirten Zurnacılar, ancak Covid-19 vaka artışlarını azaltmanın yolunun, bilinçli davranmak ve sorumluluk almaktan geçtiğini anlattı.

Ülkemizde Covid-19 vakalarının birçoğunun yerel olduğunu ve bu vakaların son 1-2 aydır atış gösterdiğini söyleyen Zurnacılar, artan vakaların nedeninin de, temaslı kişilerin tam anlamıyla kendini izole etmemesi, gezmesi ve yetkililer tarafından alınan önlemlere uymaması olduğunu belirtti.

Alacağımız tedbirler ve önlemlerle güzel günlere hep birlikte ulaşabileceğimizin altını çizdi.

Zurnacılar:Temaslı olmak ayıp veya gurur kırıcı bir şey değil

Alacağımız tedbirler ve önlemlerle güzel günlere hep birlikte ulaşabileceğimizin altını çizdi.

Gençlere seslenen Zurnacılar; temaslı olmanın ayıp veya gurur kırıcı bir şey olmadığını söyleyerek, temaslı olduğumuzu gizlememiz durumunda Covid-19’u kronik rahatsızlığı olan arkadaşlarımıza veya büyüklerimize bulaştırma ihtimali doğacağını hatırlattı.

Bunun da telafisi olmayan sonuçlara neden olabileceğini vurgulayan Başkan Zurnacılar, bilinçli hareket edilmesi durumunda, hayat ve hayatlar kurtarılabilineceğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlıklı ve güzel günlerin ancak birbirimizin sağlığından sorumlu olmamız durumunda yakın olduğunu dile getiren Zurnacılar, herkese sağlıklı günler dileyerek sözlerini noktaladı.











Başa dön tuşu