KıbrısManşet

Yıldırımer: Bu ülkede insan ticaretinin yaygınlaştığını gözlemledik






Kıbrıs Türk Barolar Birliği (KTBB) ve Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı tarafından hazırlanan ‘İnsan Ticareti Mağdurları İçin Adalet Projesi‘nin detayları bugün kamuoyu ile paylaşıldı; “Bu ülkede insan ticaretinin yaygınlaştığını gözlemledik” vurgusu yapıldı

Esendağlı: Yasal taslağı Meclis Genel Sekreterliği’ne sunduk

KTBB Başkanı Av. Hasan Esendağlı, yaptığı konuşmada,  projenin yasal düzenlemelerinin Kıbrıs’ın kuzey kesimi için büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Esendağlı, insan ticareti varlığının yıllardır uluslararası anlamda yapılan çalışmalar ve raporlarla da ortaya konulduğuna dikkati çekti.

Projenin uygulama sürecinde insan ticareti ile mücadeleye dair umut veren gelişmeler olduğunu söyleyen Esendağlı, “En önemlisi, insan ticareti ile mücadele ve mağdurlarının korunmasına ilişkin yasal taslağı hazırlanmış olup ve Meclis Genel Sekreterliği’ne sunulmuştur” dedi.

Esendağlı aynı zamanda, proje kapsamında yasal çalışmaların yanı sıra birçok potansiyel insan ticareti mağduruna ulaştıklarını ve onlara hukuki destek sağladıklarını da vurguladı.

Türkdoğan: Mağdurlara ulaşabilmek için devletle iş birliği protokolü hazırladık

İnsan Ticareti Mağdurları için Adalet Projesi Koordinatörü Ahmet Türkdoğan ise ‘İnsan Ticareti ile Mücadele ve Mağdurların Korunması Hakkında Yasa Taslağı’nın hazırlandığını ve bu taslağın hem meclis hem de Bakanlar Kurulu ile paylaşıldığını belirtti.

Konu ile ilgili 100’ün üzerinde avukatın eğitildiğine değinen Türkdoğan, polise yönelik eğitici videoların da hazırlandığını söyledi. Türkdoğan, mağdurlara ulaşabilmek için devletle iş birliği protokolü hazırladıklarını ve halka yönelik farkındalık videoları yayımladıklarına da işaret etti.

Yıldırımer: Bu ülkede insan ticaretinin yaygınlaştığını gözlemledik

İnsan Ticareti Mağdurları için Adalet Projesi avukatı Sevilay Yıldırımer de insan ticareti mağduriyetinden haberdar oldukları mevsimlik işçiler, inşaat işçileri ve gece kulübü çalışanları ile ilgili devlet daireleri ve polis ile iletişime geçerek bilgi ve etkin tahkikat talep ettiklerini ifade etti.

Yıldırımer, proje kapsamında, Lefkoşa’dan 220, Girne’den 23, Güzelyurt’tan 2, Mağusa’dan 4, İskele’den 6, Türkiye’den ve bölgesi bilinmeyen 8 kişinin insan ticareti mağduru olduklarını tespit ettiklerini vurguladı.

Bu ülkede insan ticaretinin yaygınlığını gözlemlediklerini söyleyen Yıldırımer, “Bu konuda çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadele hepimizindir ve kolay değildir. Ama başaracağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı ve açıklamasını tamamladı.

Haberleştiren: Özgür Gazete









Başa dön tuşu